04-11-2014

Реєстрація фірми у Польщі

Морські вежі Польща

Відкрити та зареєструвати свою фірму в Польщі будь-якому іноземцю сьогодні досить легко. Адже законодавство країни дозволяє вести діяльність на добрих умовах із можливістю кредитування за європейськими мірками.

Фірму можуть зареєструвати як іноземці з видом на постійне проживання в країні, так і ті, хто має візу, або вони мають право на тимчасове перебування в Польщі. У цьому випадку реєстрація буде складнішою. Але сьогодні ми поговоримо про те, як зареєструвати Підприємство іноземцю, який має постійну посвідку на проживання.

Якщо підприємець хоче відкрити одноосібну фірму, йому слід внести її до спеціального реєстру, який регулює підприємницьку діяльність міста. Такий формуляр заповнюється або в інтернеті або в управлінні міста, де видається документ. Зазначимо, що цю процедуру підприємець може здійснювати самостійно або звернутися до фахівців. Так, наша компанія Gorde допоможе вам у реєстрації фірми та у найкоротші терміни оформить компанію в Польщі.

Після міської реєстрації підприємцю слід оформити статистичний номер підприємства. Ця процедура має відбутися протягом двох тижнів після реєстрації компанії у міському управлінні. Номер фірми видається за адресою прописки під управлінням статистики. Для його оформлення знадобиться документ, що людина може перебувати у Польщі постійно, та копія про внесення до Реєстру.

Також дуже важливо оформити юридична адреса у Кракові, Варшаві чи іншому польському місті якій припаде до душі. Він підбирається самим підприємцем чи фахівцями, які допомагають у реєстрації компанії. Адреса має бути дійсною. Далі він прописується для кореспонденції та на всіх офіційних документах.

Обов'язковим є створення печатки фірми. На ній прописується ім'я власника фірми та її назва, контактна інформація, номер податкової реєстрації, статистичний номер компанії.

Також слід відкрити рахунок своєї фірми та протягом двох тижнів повідомити податкову про цей факт. При зміні рахунку компанії підприємець також оновлює інформацію в податковій інспекції.

Коли підприємець інформує податкову інспекцію про заснування компанії, йому слід заповнити необхідні папери та вибрати одну з кількох форм оподаткування. Якщо йому важко розібратися з усіма нюансами, можна проконсультуватися у досвідченого бухгалтера.

Ще одним обов'язковим кроком під час реєстрації фірми є звернення до Фонду соціального страхування. Тут підприємцю потрібно буде з'ясувати всі формальності щодо нарахування страховки, виплат та майбутніх пенсій.

У Польщі іноземний громадянин може зареєструвати будь-яку фірму. Але на деякі із сфер бізнесу будуть потрібні дозволи на діяльність. Зокрема, доведеться брати додаткові дозволи на охоронний бізнес, відкриття та реєстрацію алкогольних точок, аптек. Види дозволів та обмежень уточнюються в управлінні міста країни. Щоб заощадити свій час, ви можете скористатись нашими послугами. Ми зберемо всю необхідну інформацію, щоб ви змогли зареєструвати та відкрити фірму без додаткових турбот. Отримати детальну інформацію про оренду юридичної адреси при реєстрації фірми можна тут: http://gorde.com.ua/biznes/arenda-iuridicheskogo-adresa.

Автор: Олександр Бєлов