05-10-2020

Особливості купівлі вендінгових кавових автоматів для власного бізнесу

пошук кавових автоматів

В Україні починає стрімко розвиватись відносно новий для нашої країни вид бізнесу – вендінг, тобто продаж різних товарів через торговельні автомати. При цьому і початківці, і досвідчені вендори іноді задаються питанням, яке обладнання придбати - нове або вже використовуване раніше. Варто врахувати, що іноді вживані машини - найбільш раціональний і правильний вибір.

Купити вживану торгову техніку можна з рук, проте ризик придбати неякісне обладнання в цьому випадку досить великий. Фахівці радять замовляти такі вживані апарати в спеціалізованих інтернет-магазинах, один з яких можна знайти перейшовши за цим посиланням.

Плюси б/в кавоматів

Зазвичай інтернет-магазини пропонують апарати з незначним зносом (у межах 13-25%), а ось ціна такого обладнання нижча за початкову вартість на 55-65%. Таким чином, за мінімальну вартість підприємець одержує повноцінну машину, функціонал якої абсолютно не відрізняється від нової моделі.

додаткові переваги

  1. Знижується стартовий поріг (вартість входження на ринок), що дуже актуально для вендорів-початківців. Їм знадобиться сума в два, а то й тричі менше, а це для більшості новачків дуже важливо.
  2. Термін окупності зменшується майже вдвічі. Наприклад, якщо придбати новий кавомат, його вартість повернеться приблизно за 12-18 місяців. При замовленні машини, що використовувалася раніше, вкладені в її покупку кошти вдасться повернути вже через 8-11 місяців при однаковій, в порівнянні з новою моделлю, виручкою.
  3. Уживані кавоматки – найкраще рішення для точок з невеликою прохідністю. Завдяки малій інтенсивності використання автомат прослужить довше, ніж новий, але поставлений у місці з великим потоком клієнтів.

У середньому два нових апарати рівноцінні трьом б/в. Проте є деякі мінуси. Ризик поломки такої машини дещо вищий, а її простий може призвести до зменшення виручки. До того ж вам доведеться частіше купувати запчастини.

Технические параметры

Замовляти кавомат рекомендується у випадку, якщо дотримані наступні умови:

  • техстан обладнання хороший, що перевірено та підтверджено фахівцем;
  • автомат чистий, привабливий на вигляд;
  • обладнання має технічний опис, інструкцію, супровідні документи;
  • вартість відповідає загальному стану машини;
  • Продавець надає гарантію, а в разі потреби ремонту надає сервісну допомогу.

На замітку! Не варто замовляти рідкісні марки кавоматів, навіть якщо їхня ціна здасться вам привабливою. Якщо ви купите моделі, які не представлені на ринку України, у вас можуть виникнути проблеми із закупівлею витратних матеріалів та запчастин. Тому перед тим, як зробити вибір, придивіться до встановлених машин. Купивши аналогічні, ви можете бути впевнені, що труднощів при купівлі необхідних деталей не виникне.

Підсумки

Вендорам, які вирішили придбати раніше використовувані апарати для організації власного бізнесу, не варто впадати в іншу крайність - надмірну економію. Враховуйте, що деякі моделі не мають високу якість навіть після сходу з конвеєра, що вже говорити про б/в.

Експерти радять віддавати перевагу тільки відомим виробникам (Rheavendors, Saeco і т.д.), що добре себе зарекомендували, уникаючи купівлі дешевих автоматів китайського виробництва. Зробивши ставку на якість, ви можете розраховувати на пристойний прибуток.

Також варто звернути увагу на продавця. Вибирайте надійні інтернет-магазини, які самостійно виконують передпродажну підготовку, надають гарантію, здійснюють сервісну підтримку та, звичайно, мають солідний досвід продажу та технічного обслуговування торгового вендингового обладнання.

Підготував: Олександр Бєлов