03-10-2018

Золоті правила малого бізнесу

злиток золота

Останнім часом зросла популярність таких професій, як менеджер, управління персоналом тощо. Звідси пішов гарний розвиток малого бізнесу. Але що робити людям, які мають великі прагнення та можливості для відкриття власного бізнесу? Звичайно, дізнатися про правила, за допомогою яких можна втілити свої мрії в життя.

Правило № 1

Для початку варто підшукати спонсорів. Але для цього слід зацікавити певних людей. Звідси і виникає потреба у створенні унікальної за своєю суттю ідеї, яка б змогла залучити людей, які б вкладали гроші в цю галузь. Навіть якщо гроші свої чи кредитні, то це не змінює суті справи, адже на ринку бізнесу виживають лише найкращі.

Правило № 2

Будь-який бізнес будується на всьому відомому принципі "гроші вперед". Адже ніхто не захоче працювати, якщо щось віддавати, але нічого не отримувати в результаті. Навіть гіпермаркети використовують цей принцип. Для того щоб працювати з успішним гіпермаркетом, що розширюється, потрібно спочатку внести певну суму. Звичайно, гроші зрештою повернуться, але набагато пізніше, і гіпермаркет отримає свою частку раніше. Тому найкраще будувати свій бізнес за допомогою вищевикладеної концепції.

Правило № 3

У будь-якому бізнесі дуже важливо не втратити довіру своїх співробітників та інших фірм, з якими ведуться справи та вже встановлені тісні зв'язки. Це означає, що необхідно завжди і за будь-яких обставин виконувати свої обіцянки. Краще втратити незначну для цілого бізнесу суму чи кількість товарів, ніж довіру оточуючих. Адже жодна фірма не захоче мати справу з тим, хто може її кинути.

Правило № 4

Завжди має бути людина, яка матиме контрольний пакет акцій і якій можна довірити повне управління бізнесом. Однак таку людину потрібно вибирати ретельно та обережно.

До того ж, на початковому етапі створення бізнесу зазвичай виникає партнерство. Воно потрібне не тільки для того, щоб було «не страшно одному», а й для створення нових унікальних ідей, а також у тому випадку, якщо одні з партнерів не обізнані з певною сферою бізнесу. У такому разі цією справою займає саме той другий партнер.

Правило № 5

Насамперед із партнером необхідно укласти письмову угоду, в якій обговорюватимуться умови роботи, переваги кожної із сторін та негативні сторони для кожної окремо. Дуже часто виникають суперечки та тертя між партнерами щодо власних повноважень та можливостей, тому ця письмова угода дозволяє відрегулювати всі нюанси ведення бізнесу.

Правило № 6

Будь-який бізнес не зможе довго проіснувати, якщо його господар чи господарі не мають зв'язків. Насамперед для створення успішного бізнесу варто мати знайомства якщо не з впливовими, то просто успішними людьми, які можуть підказати вирішення проблеми будь-якої хвилини і направити на правильний шлях, адже вони вже пройшли ці помилки та невірні кроки.

Насамкінець: нова ідея для створення малого бізнесу

Прекрасним способом помножити свій достаток стане створення кінокафе. Ця ідея полягає у створенні окремого приміщення з великим домашнім кінотеатром, зручними та м'якими кріслами-мішками та подушками та можливістю замовити смачну їжу прямо в кімнату. Грубо кажучи, поєднуються три основні критерії: перегляд кіно (кінотеатр), можливість перекусити протягом фільму (кафе) і відпочити за допомогою сидіння в м'якому кріслі (ніби вдома). Плюси полягають у тому, що будь-яка компанія зможе обговорити чи просто поговорити під час перегляду кіно, а також не соромлячись інших коментувати переглянуте. Перебування в такій кімнаті обмежене переглядом одного фільму, але відвідувачі залишаться задоволеними після незабутнього відпочинку та моря вражень. Особливо підійде для підлітків, які бажають повеселитися у когось удома, але цієї можливості не надається.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про те, яких помилок не зазнає малий бізнес.

Автор: Олександр Бєлов