22-02-2013

Правила зняття та здачі квартири в оренду

правила

Дуже багато людей сьогодні користуються орендованим житлом, деякі вважають за краще знімати квартири, а деяким достатньо буде і кімнати в квартирі для комфортного проживання. Але як зробити так, щоб найбільш вигідно і безпечно здати житло в оренду або ж зняти квартиру або кімнату безпечно? Спочатку слід зазначити, що здати житло в оренду і найм це два різні поняття. Наприклад, якщо Ви здаєте житло в оренду, то наймачем буде виступати фізична особа. А якщо Ви здаєте квартиру в оренду, то орендарем обов'язково буде тільки юридична особа. Дуже часто ці два поняття плутають.

Отже, якщо Ви хочете здати або зняти житло самостійно, так би мовити, без третіх осіб, слід враховувати і ті ризики, яким Ви піддаєтеся. Наприклад, може вийти так, що господар квартири здає її в оренду, а наймач у свою чергу, опинившись шахраєм, здає її ще кільком людям, взявши передоплату за кілька місяців вперед, а потім просто зникає з Вашими грошима. Все це походить від того, що не укладається жодних договорів у процесі угоди, а все відбувається лише на словах. У таких випадках, якщо Ви хочете винайняти або здати житло без агента, то Ви повинні бути на 100 відсотків впевнені в наймачі або господарі квартири.

Для того, щоб угода з наймом або здаванням квартири, або кімнати відбулася найбільш безпечно для обох сторін, все ж таки слід звертатися до агентств нерухомості та вдаватися до послуг агентів. Саме в цьому випадку ризики бути ошуканими зведені до мінімуму. При укладенні двостороннього договору обов'язково вказуються паспортні дані наймача та господаря квартири чи кімнати. Також прописуються інші умови, які необхідно виконувати двом сторонам. При укладанні такого договору ризики бути ошуканим зведеться до мінімуму. Якщо одна із сторін не виконує умов такого договору, то інша сторона має право звернутись до суду. Саме тому слід користуватися послугами агентств нерухомості. Захистіть себе від непотрібних ризиків при здачі чи наймі житла, користуйтесь угодами без ризику!

Автор: Олександр Бєлов