15-08-2013

Подобова оренда квартир у Києві

Оренда квартир в Києві

Найчастіше, коли потрібна квартира в Києві подобово, люди намагаються уникнути звернення до агентств з метою заощадити. Адже шукати квартиру без посередників набагато дешевше, хоч і довше.

Уявіть ситуацію, коли молода людина приїжджає до Києва на сесію та шукає оголошення «Оренда квартир подобово у Києві», але нариваючись на агентства, він люто їм відмовляє, оскільки не хоче переплачувати послуги агента. Завдяки щасливому випадку, він знаходить приватне оголошення, і власник квартири пропонує відмінний варіант, недалеко від інституту та за прийнятною ціною.

Угода укладена, хлопець із речами приїжджає до Києва та заселяється у квартиру, все заплачено та приводів для занепокоєння немає. Але через два дні людина повертається з інституту, у своє гніздечко, а там гості. Але гості не прості, а справжні господарі квартири, які відлітали до Єгипту на два тижні. Шахраї вистежують вільні квартири, обманним шляхом знаходять зліпок ключів та здають в оренду чуже житло.

Але цього могло не статися, якби молодик, не економив на агенті і перед сесією зателефонував до агентства Roomer, яке займається орендою нерухомості. Тоді сумлінний агент знайшов би йому квартиру. Познайомив би із справжнім господарем, показав би усі документи, що підтверджують право на квартиру.

При в'їзді в житло, що орендується, агент укладає договір між орендодавцем і людиною, яка хоче зняти квартиру.

Давайте розглянемо іншу ситуацію. Наприклад, дуже поширений випадок, коли молодик, знову ж таки, приїхав на сесію до Києва. Життя його ні чого не навчило, тому він знову звертається до приватних оголошень і знаходить недорогу квартиру. Проживши в ній чотири дні, надійшов дзвінок від господаря, що треба виселятися, бо приїхали родичі, але можна більше заплатити, і тоді родичі поживуть у готелі. Молода людина розгублено погоджується заплатити, і тепер кожну добу в квартирі коштують йому вдвічі дорожче. Нарешті сесія здана, гроші закінчилися, залишилися квитки додому. Настає день виселення та господар оглядає квартиру. При огляді зауважує, що не вистачає ручки дверей і люстри на кухні. Але її там і не було, пригрозивши судом, господар видавлює останні гроші зі студента і з посмішкою проводжає до дверей.

Якби молодик, ще вперше звернувся в агентство з оренди нерухомості Румер, досвідчений агент уклав би договір і проконсультував у всіх важливих питаннях. У договорі прописуються терміни, це робиться для того, щоб господар квартири не виселив мешканця раніше терміну. Також у договорі прописується ціна за добу або місяць. Це дає впевненість у тому, що не доведеться платити більше, якщо господар надумає підвищити ціну. Обов'язковою умовою договору є інвентаризація житла. В окремому аркуші прописується стан квартири, всі меблі та побутова техніка. Це убезпечить від хибних звинувачень з боку орендодавця, що не вистачає дверних ручок чи лампочок. Таким чином, хлопець, приїхавши на сесію, убезпечив би себе повністю, від напастей шахраїв чи не сумлінних орендодавців.

На реальних прикладах, можна неодноразово переконатися в тому, що скупий платить двічі, а то й тричі.

Автор: Олександр Бєлов