14-09-2012

Повне перепланування малогабаритної квартири: корисні поради

перепланування

Як добре всім відомо, у нашій країні основну масу всього міського житла представляють невеликі і досить компактні квартири. Проблема вкрай обмеженого, не зручного для комфортного життя квартирного простору досі є вкрай актуальною. Можна виділити кілька спеціальних прийомів, використавши які Ви зможете практично, а також візуально помітно збільшити цінний квартирний простір.

Найефективнішим способом, в даному випадку, можна вважати стовідсоткове перепланування Вашої квартири. Наприклад, Ви можете спробувати об'єднати кілька відносно невеликих сусідніх кімнат в один спільний простір. Це можуть бути, наприклад, невелика вітальня, а також хол. Влаштування великої кімнати дозволить повністю реалізувати всі Ваші задуми. Крім того, спробуйте повністю відокремити свою кухню від решти квартирного простору, застосувавши нові оздоблювальні будматеріали. Це можуть бути такі матеріали, як якісна плитка кахельна, міжкімнатні двері Italon, підлоговий ламінат або той же пластик.

Для організації глобального перепланування Вам необхідно додатково оформити дозвільні документи від Вашого державного органу влади, інакше Вам не вдасться спорудити, наприклад, арку або об'єднати дві сусідні кімнати в одну.

За нашими законами Ви можете самостійно звести отвір або ту ж арку, поміняти електропроводку, вбудувати всередину стін будь-яку апаратуру або невеликі меблі, переставити місцями електроприлади. Варто пам'ятати, що повністю заборонено законами знесення або порушення конструкції центральних несучих стін, встановлених підсобних приміщень, а також газові трубопроводи.

Значно розширить Ваш життєвий простір обладнання широких міжкімнатних проходів, які забезпечують вільний доступ до вхідних дверей. Ви навіть можете взагалі обійтися без встановлення міжкімнатних дверей, які спеціально розбивають весь квартирний простір на кілька ізольованих зон. Демонтаж застарілих міжкімнатних дверей не потрібно узгоджувати не те, що з владою, а й із сусідами.

Втім, Ви можете зовсім не витрачати Ваш дорогоцінний час на нудне узгодження всіх законних процедур, а спробувати відразу звернутися за допомогою до комерційної організації, що спеціалізується на переплануванні.

Автор: Олександр Бєлов