29-09-2013

Оформлення кімнати для двох дітей

Дизайн дитячої кімнати

Оформлення дитячої кімнати завжди було завданням не з легких, у процесі доводиться стикатися з багатьма проблемами, такими як підбір відповідної палітри, декоративних матеріалів, меблів, аксесуарів, які визначають призначення приміщення та багато іншого. Але коли виникає потреба працювати над кімнатою для двох дітей, усі перелічені проблеми подвоюються, і голова просто йде кругом. А якщо діти ще й різностатеві?

Дитяча для двох

Давно канули в Лету ті часи, коли верхом досягнення для організації кімнати для дітей був диван, що розсувається, який «ріс» разом з дитиною. Так, в принципі, сьогодні навіть новомодні дивани в інтер'єрі виглядають старозавітним раритетом. При виборі меблів до кімнати двох дітей насамперед звертають увагу саме на спальні місця. Які варіанти сьогодні пропонуються?

  1. Двоярусні ліжка. Якщо приміщення може пишатися високими стелями (у цьому випадку розглядається висота понад 260 см), то у дизайн дитячої кімнати для двох дітей можна включити двоповерхове ліжко. Інакше на другому поверсі спатиме досить душно та некомфортно.
  2. Відкидні спальні місця. Зазвичай до такого варіанту вдаються, якщо всі меблі в дитячу кімнату робляться на замовлення. Зазвичай відкидні спальні місця ховають у вертикальну шафу. Основна увага приділяється відкидному механізму, дитині має легко вступати з нею в самостійну взаємодію: просто розкладати і без труднощів збирати.
  3. Дизайн дитячої кімнати з подіум. Як правило, висоту для подіуму вибирають у 30 см, його платформа використовується під спальні місця, під якими організуються різні сховища та ящики для іграшок та постільної білизни.

Подіум-пенал - це різновид попереднього варіанту, тільки в цьому випадку платформа використовується для організації ігрових або робочих місць, а ліжка за відсутності необхідності в них закочують під подіум.

Від чого залежить вибір дизайну у дитячу для двох дітей?

Підібрати відповідне оформлення до кімнати для двох дітей досить складно, але можливо. Головне звернути на такі, здавалося б, дрібниці:

  1. На вікову групу дітей: чи належать вони одній, чи перебувають у різних, чи зовсім між ними велика різниця. Залежно від цього визначається необхідність зонування та вибір меблів.
  2. Одної статі чи ні. Для дівчаток або лише хлопчиків оформлення кімнати виконується практично в одному стильовому рішенні, чого не можна сказати про дизайн приміщення для різностатевих дітей.

Автор: Олександр Бєлов