02-09-2012

Поради щодо догляду за меблями

догляд за меблями

На жаль, навіть у сучасному світі божевільного технічного прогресу ще не були придумані меблі, здатні до самоочищення. Основою довголіття та міцності практично будь-якого предмета меблів стає правильний догляд за ним. Найбільш важливі поради фахівців наведені нижче.

Меблевий ринок, що існує в наші дні, здатний надати до послуг клієнтів величезну кількість різноманітних моделей, що являють собою меблі для відпочинку і роботи, виготовлених з різних матеріалів. Найбільш невибагливими їх можна заздалегідь оголосити ДСП і ЛДСП. Однак особливості щодо догляду присутні навіть у цих матеріалів.

Чи це метал, натуральне дерево чи пластик – кожен матеріал вимагає від свого власника індивідуального підходу та застосування засобу очищення, що підходить саме для його поверхні. Загальних рецептів не так багато. Категорично не рекомендується використання абразивних речовин, що чистять, до яких відноситься і сода, а також жорстких губок, що залишають небезпеку на поверхні більшості матеріалів. Ідеальним вибором стане фланель або бавовна, які підійдуть для очищення будь-якої поверхні.

Дерево натуральне. Зовнішній вигляд дерев'яної поверхні, що прослужила власнику квартири якийсь час, багато в чому залежить від таких факторів, як умови довкілля, в якому міститься стільниця, та догляд за поверхнею столу. Для протирання стільниці з дерева рекомендується використовувати ганчірочку з натуральної замші, злегка змочену чистою водою і ретельно віджату. Дерев'яна поверхня здатна на вбирання вражаючої кількості води, отже, істотно значення набуває саме насухо витерта поверхня. До речі, вологий догляд чудово замінюється сухим, за умови насадки «м'яка щітка» у пилососа. Для дерева також корисні поліролі, меблеві магазини наполегливо рекомендують використовувати їх іноді.

Лаковані поверхні. Тут варто вибирати засоби для чищення, спеціально призначені для роботи з лаком, і сухі м'які тканини. Щоб не допустити шкідливого впливу сонячних променів і вицвітання лакованої поверхні, подібні меблі краще поміщати в півтінь. Слід старанно уникати попадання фарби на лаковану поверхню, оскільки наслідки очікуються згубні. Видалити шар фарби вдасться лише з верхнім шаром самої стільниці, що псує зовнішній вигляд кухонного гарнітуру.

Мармур та граніт. Обидва матеріали дуже поширені в кухонних гарнітурах. Чудова здатність до вбирання, властива і тому й іншому матеріалу, часто, на жаль, призводить до утворення на поверхнях плям, що не змиваються, наприклад, від пролитої і негайно не витертої кави або чаю. Важливий момент – очистивши мармурову або гранітну поверхню неодмінно слід витирати насухо. До того ж, спеціально для мармуру-граніту меблевими магазинами зараз пропонується маса водовідштовхувальних засобів. Миттєво видалити жирну пляму з будь-якої поверхні допоможе м'яка ганчірочка, оброблена денатурованим спиртом.

Підготував: Олександр Бєлов