24-10-2012

Вибираємо сходи для дому

сходи в будинку

Сходи в будинку крім функціонального призначення повинні надавати інтер'єру виразність і оригінальність. Крім того, сходи – це чудовий спосіб поділити простір на функціональні зони.

За допомогою цього елемента інтер'єру можна оглянути обстановку приміщення з різних точок.

Вибір сходів для будинку – справа непроста. Адже вона повинна відповідати не лише технічним характеристикам, а й грамотно вписуватись в інтер'єр. Найчастіше саме парадні сходи кардинально змінюють вигляд житла.

До кожного типу будівлі відповідає той чи інший тип сходів. У маленьких будинках краще встановлювати гвинтові сходи, а у великих непогано виглядатимуть прямолінійні сходи. Найчастіше, за рахунок оригінальної конструкції, сходи можуть займати зовсім небагато простору. При цьому вони здатні надати інтер'єру легкість та легкість. Іноді сходи кріпляться до балясин. Завдяки цьому подібні сходи також займають мінімум простору.

Сходи бувають дерев'яні та металеві. Кожна з них має свої плюси та мінуси. Перший тип сходів дуже добре вписується в інтер'єр і виглядає набагато естетичнішим. Зате металеві сходи набагато довговічніші і набагато стійкіші до зносу. Вологі приміщення їй також не страшні. Проте взимку вона буде набагато холоднішою.

Розмір сходів – це і зовсім окрема тема для розмови. Він визначається з урахуванням середньої довжини кроку людини. Що стосується самого сходового маршу, то його ширина та довжина повинні бути однаковими.

Не варто забувати і про норми безпеки. Сходи можуть бути нахилені не більше ніж на 45 градусів, а сходинки повинні бути не вже 30 см. У гвинтових сходах остання величина повинна бути мінімум десять сантиметрів. Поруччя повинні бути висотою не більше метра. Сходовий марш не повинен перевищувати шириною сходовий майданчик.

Автор: Олександр Бєлов