07-02-2013

Як зробити затишніше орендовану квартиру?

інтер'єр квартири

Якщо ви оселилися у орендованій квартирі, то вам потрібно буде її упорядкувати, щоб ви могли там нормально жити. В цьому випадку вам і вашим гостям буде комфортно та затишно у квартирі. При цьому заздалегідь потрібно домовитися з господарем і запитати у нього дозволи на фарбування або обклеювання стін і т. д. Але можна спробувати змінити інтер'єр без особливих втручань.

Якщо в приміщенні є непотрібні речі, то потрібно викинути їх, або використовувати з тією чи іншою метою.

Якщо ви оселилися надовго, а у квартирі багато меблів, ви можете попросити її вивезти. В цьому випадку вона не заважатиме вам. Наприклад, можна попросити господарів вивезти з квартири столи, піаніно, телевізори, шафу та інші громіздкі меблі та техніку.

За бажання ви можете спробувати облагородити старі меблі, що втратили вигляд. У цьому випадку вона виглядатиме привабливішою.

Що стосується ремонту, то ви самі можете обговорити з господарями, за чий рахунок проводитиметься ремонт квартири чи будинку. Якщо при заселенні господарі пообіцяли провести ремонт, то не факт, що насправді це буде так. Зазвичай, якщо це робиться, то з великою відстрочкою, що, звичайно ж, дуже невигідно. Тому, якщо ви винаймаєте квартиру, в якій облуплена ванна або обсипається стеля в туалеті, то цю проблему, напевно, доведеться вирішувати вам самим. Але це, можливо, має власний сенс. Якщо навіть ви ніколи не займалися ремонтом, то навчитеся це робити. Приміром, цілком під силу вам зашпаклюватиме стеля або пофарбувати стіну. Ви можете звернутися за допомогою або консультацією до фахівця або просто в звичайний магазин. Там вам підкажуть, що краще купити та як саме цими засобами користуватися. Тільки ви повинні заздалегідь подумати про те, що якщо у вас немає навичок роботи, то найкраще в цьому випадку запроситиме спеціаліста.

Якщо в орендованій квартирі давно не проводилося прибирання, то вам потрібно буде цим також зайнятися. Якщо все сильно запущено, то найкраще буде провести прибирання до заїзду. Зверніть увагу на всі наявні місця: карнизи, плафони, павутини в кутах, вікна, пил під меблями. Коли ви відмиєте квартири, то побачите, що вона стане світлішою.

Ну і найголовніше, для того, щоб ви відчували себе, як удома - обставте квартиру тими речами, які вам потрібні і вам подобаються. Поставте всі ці речі на чільне місце, створіть собі окремий куточок, де будуть знаходитися фото коханих, подарунки, листівки і т.д.

Автор: Олександр Бєлов