20-09-2013

Оригінальний дизайн кухні з урахуванням ваших уподобань та побажань

Дизайн кухні

Добре і смачно поїсти люблять усі. Це безперечно. Навіть ті, хто стежить за своєю фігурою, віддає перевагу так званій здоровому харчуванню, а також постійно і періодично сідати на дієту, все рано любить посмакувати тією чи іншою стравою. Усі смачно народжуються на кухні в руках умілих господарок та кухарів. Однак, щоб кухня дійсно надихала на кулінарні подвиги та шедеври, вона повинна мати відповідне оформлення. При цьому не варто зупинятися лише на естетичних властивостях. Особливу увагу необхідно також приділити функціональності. Варто звернути увагу на планування та правильне розміщення окремих предметів інтер'єру. У цій статті ми розповімо про те, як правильно спланувати інтер'єр такої важливої ​​кімнати, як кухня.

Планування – основа ефективного розміщення окремих предметів

Навіть якщо ви тільки починаєте ремонт або задумалися про нього, не роблячи жодних конкретних кроків, рекомендуємо заздалегідь спланувати інтер'єр даного приміщення. При плануванні кімнати приділяйте особливу увагу трьом складовим:

  • функціональність;
  • ефективність;
  • комфорт.

Якщо жінка, перебуваючи на кухні, почувається в комфортній обстановці, вона, безсумнівно, зможе приготувати безліч різних страв і навіть придумати свій унікальний рецепт. Тому, при облаштуванні кухні слід продумати розміщення всього, що там буде - від чашок для чаю до холодильника.

Також передбачте місце під установку очищувальної системи води. Наприклад, можете вибрати фільтр Raifil http://filter.ua/shop/filters/filter-proizvoditel_raifil/, Який не тільки ефективно впоратися з покладеними на нього обов'язками, а й не займе багато місця.

А скільки рівнів ви оберете?

Існує безліч метод планування кухні. Наприклад, найбільш поширеним є так званий однорівневий, при якому робоча зона розташовується вздовж однієї стіни. Цей спосіб планування прийнято використовувати у разі, якщо приміщення має невеликі розміри. Якщо кімната середніх розмірів, можна вибрати дворівневий метод планування дизайну інтер'єру.

Досить поширений метод планування – кутовий. Його прийнято використовувати в тому випадку, якщо кімната має прямокутну форму, а відстань між холодильником, мийкою та плитою при однорівневому розташуванні занадто велика, то саме кутовий варіант буде оптимальний, оскільки він дозволить суттєво знизити відстань між основною технікою, яка використовується при приготуванні їжі.

Все залежить від вашої фантазії

Як бачимо, є кілька варіантів розміщення побутової техніки. Загалом все залежить від вашої фантазії, а також наявності фінансових ресурсів, які й дозволять (або навпаки, не дозволять) придбати всі ті техніку та меблі, які б хотілося.

Найпростіший метод, коли фантазія вже не допомагає, а жоден з вибраних варіантів не влаштовує, звернутися за допомогою до професійних дизайнерів. Вони точно зможуть запропонувати те, що вас обов'язково влаштувати. Однак їхня допомога коштує чималих грошей.

Яку техніку та меблі вибрати

Якщо ви хочете, щоб кухня якомога довше радувала своїм неперевершеним зовнішнім виглядом, а техніка протягом довгих років радувала функціональністю та ефективністю, то не варто економити. Якщо грошей не вистачає, трохи відкладіть ремонт і підкопіть ще, що дозволить придбати справді надійні та якісні пристрої, здатні прослужити багато років.

При покупці обов'язково враховуйте зовнішній вигляд меблів, з якого матеріалу виготовлена ​​поверхня і наскільки вони стійкі до подряпин, підвищеної вологості.

Також не варто нехтувати якістю освітлення, від якого залежить зовнішній вигляд приміщення. Можна обмежитися тільки основним джерелом світла, проте краще передбачити і точкові світильники, що монтуються над робочою поверхнею, які виявляться до речі при приготуванні їжі. Рекомендуємо прочитати про те, які лампи найкраще використовувати на профільних сайтах. Наприклад, про ті ж фільтри для води читайте на сайті http://filter.ua/.

Автор: Олександр Бєлов