10-07-2013

Кому сьогодні потрібний кондиціонер?

кондиціонер у спальні

Кондиціонерами вважаються пристрої, здатні створювати та автоматично зберігати у кімнаті необхідні кліматичні показники – температуру, вологість, чистоту повітря тощо. У нашій країні такі системи виникли трохи пізніше, ніж у країнах Європи, т.к. існувала думка, що така техніка необхідна лише на промислових підприємствах та в установах торгівлі та культури.

Зараз мати у житлове приміщення кондиціонер не просто модно. До комфортних умов проживання прагне більшість населення України, незважаючи на те, що ціни на якісну кліматичну техніку залишаються досить високими. Для кожного приміщення потрібно підбирати відповідний кондиціонер. Для кухні вам знадобиться досить потужний прилад, який буде здатний боротися з великою кількістю тепла, що виділяється.

До того ж, цьому приміщенню постійно потрібне свіже повітря, а не рециркульоване, адже навіть якісно проведений попередньо монтаж повітроводів вентиляції не буде головним порятунком від задухи.

У цьому випадку вам мало допоможуть моделі настінного типу, в них, крім іншого, моментально забиваються фільтри відкладеннями жирів.

Найкращий варіант для кухні - виведення туди повітропроводу канального кондиціонера. Достатньо і потужності, і свіжим повітрям теж будете забезпечені.

Спліт, що встановлюється в спальню або робочий кабінет в першу чергу повинен мати низькі шумові властивості. Для дитячої кімнати важливо, щоб система могла працювати без створення протягів.

Нинішнє кліматичне обладнання, крім своєї основної функції – охолодження, укомплектоване багатьма іншими. Найбільшим їх набором мають спліт-системи. Вони здатні знижувати температуру в кімнатах, позбавляючись надлишків тепла, шляхом виведення їх на вулицю, нагрівати приміщення, осушувати і очищати в них повітря.

Однак важливо пам'ятати, що процедуру підігріву повітря в приміщенні спліт-системи здатні проводити лише до тих пір, поки градусник на вулиці показує вище, ніж -5°C. Якщо мороз посилиться, дренажна система апарату просто замерзне. Розраховуйте, що підігрів повітря не основна, а додаткова функція кондиціонера.

Крім перерахованих вище можливостей, сучасні системи кондиціювання можуть бути забезпечені й іншими можливостями. Це таймер часу, таймер сну, що забезпечує значну економію електроенергії, функція, при якій апарат підтримує задану температуру в місці знаходження пульта, без зміни напряму потоку повітря, та багато інших.

Автор: Олександр Бєлов