05-12-2013

Купівля квартири в новобудові

квартири в новобудові

У наш час покупка квартири - це болюче питання. Підтримки молодого населення як такого немає, тобто від держави квартиру одержати важко. Купити собі квартиру не кожен може собі дозволити і далеко не кожен, а чекати спадщини чи милості родичів не завжди під силу, особливо якщо у квартирі мешкає кілька поколінь та сімей. Отже, якщо у нас з'являється можливість придбати собі своє окреме гніздечко, ми кидаємося на цю можливість як голодний собака на сосиску. Гроші на житло можна дістати кількома способами іпотека, допомога родичів, або просто на неї заробити. Але коли ми вже маємо можливість, наші мізки розбігаються в різні боки, а бажання з приводу майбутнього будинку стають схожими на нездійсненну фантазію. Припустимо, ви зважилися купити квартиру в Одесі.

Ми розглянемо варіант квартири від забудовника.

Більш вільним у плануваннях є ще не збудоване житло, тобто його будують, але воно ще не готове. Звичайно, Ви отримаєте його через кілька років, але абсолютно нове. Зручність такого житла в сучасності, в наш час вже обов'язковими стали паркінги, дитячі майданчики, сучасні комунікації, ліфти, консьєржі і т.д. Не кажучи вже про деякі дуже приємні добавки, у вигляді підземних гаражів, фітнес клубів і навіть басейнів з сауною, але це вже добавка до дорожчого житла, а й бюджетні варіанти вже більш-менш відповідають людським вимогам. А банки з задоволенням дають кредити на таке житло, ніж на житло вторинного ринку. Продаж квартир в Одесі такого типу здійснюється самим забудовником або через агентство нерухомості, з яким він працює.

Плюс таких будинків у тому, що ви ще можете купити квартиру зі «вільним плануванням». Це, звичайно, палиця з двома кінцями, але можливість самому вирішувати, скільки кімнат робити і яких розмірів вони повинні бути, іноді дуже радує. Хоча всі зміни потім доведеться власноруч реєструвати у відповідних органах і деякі елементи змінювати все одно не можна за санітарними нормами, але це дрібна неприємність. Зате житло буде саме таким, яким Ви захочете. Якщо ж фантазія не така бурхлива, то можна купити квартиру звичайного планування, часто з асортиментом у таких будинках проблем немає.

Дуже часто забудовнику банк дає гарантію, тобто Ви кладете гроші в банк, за квартиру та забудовник отримає їх лише у момент прийому квартири Вами. Тоді і у будівельників гарантія в тому, що все буде оплачено, а у Вас гарантія, що якщо житло не добудують або не збудують, то Ви отримаєте гроші назад.

Автор: Олександр Бєлов