27-10-2021

Яку квартиру варто купувати для подальшого здавання в оренду?

квартира в оренду

Придбання житла для подальшого здавання в оренду – яскравий приклад вигідної інвестиції наявних коштів. Але варто бути готовим, що така покупка окупатиметься кілька років.

Багато людей, на гроші, отримані від оренди, оплачують навчання дітей, платять за комунальні послуги, витрачають їх на обслуговування авто. Але є й ті, хто живе повністю на гроші від оренди. Це їхній основний вид заробітку.

Людина, яка вирішила зайнятися таким видом бізнесу, задається питанням – де краще купити квартиру, яка матиме попит у орендарів? Це цілком закономірне бажання. Адже ніхто не хоче вкласти велику суму грошей у нерухомість, яка місяцями чекатиме на квартирантів.

Далі будуть наведені найцікавіші варіанти квартир, для наступної здачі в оренду.

У кроковій доступності від транспорту

Величезною популярністю у квартиронаймачів користуються об'єкти, розташовані поруч із транспортною розв'язкою: станції метро, ​​кінцеві маршрутки. Бажано, щоб до них можна було дійти за 5-10 хв. Така дислокація може додати 30, інколи ж і 50% вартості оренди. Близькість до метро або маршруток особливо важлива у випадку з квартирами, що знаходяться в спальних районах, звідки до центру без пересадок дістатися неможливо.

Новобудова

Люди з рівнем доходу вище за середній прагнуть орендувати квартири в нових будинках. Це пов'язано із більш високим комфортом такого житла. До того ж, на території сучасних ЖК є майданчики для дітей, місця для паркування, магазини, фітнес центри. За квартиру в новобудові можна просити на 20% більше, ніж за аналогічну квартиру в старому будинку.

Поруч із великим ВНЗ

Найчастіше студенти з інших міст чи країн намагаються винайняти квартиру поруч зі своїм навчальним закладом. Це хороший варіант. Щоправда, у році буде 1-2 місяці простою, коли студенти поїдуть на канікули. Якщо в квартирі кілька кімнат, то можна зробити з неї хостел, пускаючи туди відразу кілька гостей. Це дозволить заробляти більше. Та й для студентів це буде вигідніша пропозиція, оскільки оренда буде ділитися на кілька людей.

Старий будинок у центрі міста

Вигідним варіантом вкладення коштів буде купівля квартири у старому будинку, збудованому за радянських часів, який розташований в центрі міста. Таке житло орендуватимуть люди, які працюють у центрі. Для них економія часу, який вони витрачатимуть на дорогу до роботи, стане вирішальним чинником. Але перед тим як пускати мешканців у таку квартиру, в ній потрібно зробити хоча б невеликий ремонт. Житло має бути чистим та свіжим. Тоді вдасться здавати його за непогані гроші.

Автор: Олександр Бєлов