05-12-2012

Підводне каміння при оренді квартири без посередників

ріелтор

Переглядаючи безкоштовні оголошення нерухомості, слід обережно ставитись до інформації, де пропонують в оренду хороші квартири без посередників, у престижних районах та за низькі ціни. Тут обов'язково буде гарантований прийом від орендодавця. Непоодинокі випадки афер, коли «орендодавець» бере передоплату за квартиру за півроку вперед і просить заселитися за кілька днів, а потім зникає з грошима, обдуривши на одній квартирі не один десяток людей.

При винаймі квартири без посередників, необхідно обов'язково переконатися, що особа, яка здає житлову площу, є її власником. Також слід знати, що за наймом кімнати в комунальній квартирі, потрібне отримання згоди всіх її мешканців. В іншому випадку краще підшукати інше житло без проблемних сусідів.

Найголовніше правило за найм житла без посередників - це узгодженість у наданні рахунків за оренду, комунальні послуги, електроенергію, телефон. Документ щодо оплати оренди житла має бути офіційним, тоді не буде жодних проблем у разі спірних питань.

Зазвичай житло без посередників здається за ціною, зазначеною у договорі оренди. Але іноді власник квартири змінює оплату у бік збільшення. Щоб застрахувати себе від таких сюрпризів, необхідно в договорі оренди зафіксувати суму оплати житла та обумовити тривалість терміну, на який її змінювати не можна.

Зупинимося докладніше на щомісячній оплаті орендарем рахунків за телефон. Вся відповідальність за телефонні розмови лежить повністю на орендарі квартири. Орендодавець для перестрахування від проблем з несплатою телефонних розмов може відключити вихід на міжміські та міжнародні лінії. Зазвичай оплату за телефон та електроенергію орендодавець повністю покладає на орендаря житла, а комунальні послуги оплачує самостійно. Але про це найкраще прописати у договорі найму житла, щоб у разі спірних ситуацій можна було вирішити все цивілізовано та згідно із законом.

Автор: Олександр Бєлов