08-07-2013

Офісна техніка – запорука ефективної роботи вашого офісу

офіс

Технічне обладнання для офісу, що полегшує та прискорює діловодство, а також сприяє оптимізації адміністративно-управлінської діяльності, носить загальну назву офісної чи організаційної техніки. Офісна техніка постійно вдосконалюється і здатна вирішувати дедалі більше завдань. Це стало можливим завдяки розвитку технологій та появі нового програмного забезпечення. Залежно від типу та виду офісної техніки при її виборі пред'являються різні вимоги. У цій статті ми розповімо вам про основні вимоги, якими повинен мати той чи інший апарат, що входить у технічне оснащення офісу.

Обчислювальна техніка

Комп'ютери давно стали невід'ємною рисою будь-якого офісу. Вибір тієї чи іншої конфігурації залежить від програмного забезпечення і покладених на співробітників посадових обов'язків. Наприклад, співробітникам бухгалтерії підійдуть бюджетні варіанти змін комп'ютерів, а інженерно-технічних працівників, дизайнерів та інших співробітників, чия робота пов'язані з обробкою «важких» файлів, краще придбати найпотужніші комп'ютери.

Друкуючі пристрої

Якщо раніше для роботи з паперовими документами в офісах використовувалося 2-3 апарати (принтер, сканер та ксерокс), то сьогодні їх функціональні обов'язки виконує один – багатофункціональний пристрій (МФУ). Відповідно, і вимоги, які йому пред'являються, полягають у вимогах до тих електронних пристроїв. Так продуктивність МФУ повинна бути на 1/3 вище за максимальне навантаження. Це дозволить уникнути частих ремонтів та підвищити функціональність офісу. Крім цього, МФУ має забезпечувати мінімальну вартість одного друкованого чи скопійованого аркуша. Вартість однієї копії визначається вартістю тонера, картриджа, яка поділяється на кількість надрукованих аркушів на місяць. Також у вартість копії включається вартість візиту сервісного інженера для профілактики або ремонту апарату. І ще один параметр – розмір аркуша, який може використовувати функціональний пристрій. Найчастіше використовуються формати А4 і А3.

Шредери

Знищувачі документів підбираються в залежності від необхідного рівня таємності, продуктивності та здатності знищувати різні види носіїв інформації.

Автор: Олександр Бєлов