14-03-2013

Як поєднувати традиційні та сучасні меблі?

офіс

Іноді, змішуючи різні стилі, можна створити приємний, гармонійний та неповторний інтер'єр. Сьогодні, купити офісні меблі або меблі для дому можна практично в будь-якому місті або в інтернет-магазині. Часто, антикварні меблі, які передаються з покоління в покоління, здаються недоречними в новій установці. Але варто виявити трохи уяви, щоб облаштувати свій будинок і знайти правильне поєднання традиційного та сучасного.

Вітальня, найчастіше, є основною кімнатою, в якій відпочиває сім'я та приймають гостей. Таким чином, саме тут необхідно відобразити суть вашого будинку. Якщо ви є шанувальником сучасного стилю, необхідно звести кількість традиційних предметів меблів до мінімуму. Наприклад, ви можете залишити старі тумбочки та підібрати до них сучасні лампи, щоб прикрасити їх. Крім того, старовинний килим можна додати теплоти у ваші вітальні, так як на ньому часто змішано багато відтінків, він добре впишеться в будь-який інтер'єр. При змішуванні двох стилів меблів варто переконатися, що вони добре поєднуються, а не різко контрастують один з одним. Ідея полягає у злитті двох напрямків для отримання нового власного стилю.

Кухня є серцем будинку, отже всі елементи повинні бути дуже гармонійно підібрані. Ніщо не зрівняється з добре відполірованим традиційним обіднім столом. Відновіть відколи на старому дерев'яному столі та відреставруйте його. Адже сьогодні, вартість меблів, виготовлених із цілісної деревини, тільки підвищується, незалежно від віку. Для зберігання сучасного посуду та столових приладів відмінно піде стара шафа. Ви можете поєднувати ці антикварні меблі з модульними кухонними шафами.

Спальні, в порівнянні з рештою кімнат, мають мінімальний набір меблів. Блиск свіжої фарби стін, новий абажур, старовинне ліжко та шафа, це саме те, що потрібно, щоб досягти правильного поєднання старого та нового. Ці меблі складно переміщати. Таким чином їх необхідно якісно відреставрувати, перш ніж помістити в кімнату.

Ванні кімнати в основному укомплектовані в стилі мінімалізму. Проте тут також можна використовувати антикварні дзеркала та шафи, поєднавши їх із сучасним обладнанням. Кольори, плитки та меблів повинен гармонувати, при цьому необов'язково вибирати його тон у тон. Але варто враховувати вік антикварних предметів і не наражати їх на вплив агресивного середовища.

Підготував: Олександр Бєлов