12-12-2012

Деякі поради при виборі офісних меблів

офісний простір

Під час облаштування офісних просторів одним із найважливіших моментів є створення оптимальних умов для ефективної роботи співробітників. Звичайно ж, правильне рішення завдання багато в чому залежить від меблів, що використовуються. Зараз в просторах, що описуються, актуальними є спеціалізовані предмети інтер'єру, які розроблені саме для обладнання зазначених площ.

Взагалі, щоб офісні меблі була підібрана максимально правильно, слід враховувати масу аспектів та нюансів. Серед них знаходиться площа кабінетів, особливості розташування просторів тощо. До того ж, не менш значущим фактором є те, що описані вироби будуть візитною карткою закладу. Тому при підборі найменувань варто звертати увагу на стиль, матеріал виготовлення, забарвлення і т.д.

Що стосується останнього із зазначених пунктів, то для офіційних та престижних компаній слід віддавати перевагу темним відтінкам (венге, горіх, латте тощо). А, наприклад, у тому випадку, якщо в організації передбачено прийом відвідувачів або надання будь-яких послуг, то хорошим варіантом стануть світлі та теплі тони, що спричиняють мирну та приємну розмову (клен, бук, вільха, вибілений дуб тощо). ). У будь-якій ситуації, підбір конкретного варіанту повинен проводитися індивідуально, найкраще, якщо в цьому процесі братиме участь грамотний та відповідальний дизайнер інтер'єрів.

Одним із найважливіших елементів у розділі меблі для офісу є офісні крісла. Тут вибір має робитися на користь зручних, якісних та комфортних моделей. Ідеальний варіант - це вироби, що мають оббивку з натуральної шкіри (вона здатна підтримувати натуральний теплообмін, на відміну від шкірозамінника, від якого влітку занадто спекотно, а взимку занадто холодно). Для максимальної міцності хрестовину варто вибирати або посилену, або хромовану. Заради справедливості, слід згадати, що, крім дорогих моделей з натуральної шкіри, хорошими варіантами можуть стати і крісла, з обробкою із спеціальної тканини. Вона відмінно очищається, є зносостійкою, міцною і довговічною.

На даний момент у спеціалізованих салонах представлений найширший асортимент найменувань офісних меблів, що випускаються з різноманітних матеріалів. Серед матеріалів популярні натуральне дерево, плити МДФ, міцний пластик, скло, метал і т.д. Що ж до стилістичних рішень, то сучасні виробники пропонують такі напрямки, як класика, хай-тек, авангард, мінімалізм тощо.

Автор: Олександр Бєлов