18-10-2012

Натяжні стелі DEMI-LUNE – від людей мистецтва у двадцять перше століття

Натяжні стелі – один із сучасних та якісних оздоблювальних матеріалів, що виготовляються з недавнього часу на ринку України.

натяжні стелі DEMI-LUNE

Сама ідея виробництва натяжних стель досить стара, вона виникла ще за доби шістдесятих років. Але максимального розвитку цей вид оздоблювальних матеріалів отримав у Європі наприкінці вісімдесятих років і досі мають великий попит. Для виробництва використовується дуже пластичний та якісний матеріал, за допомогою якого створюються рівні поверхні для побудови складних стельових конструкцій: багаторівневі стелі, арочні конструкції.

Натяжні стелі прийшли до нас із давніх часів. Їх далекими предками вважається оформлення поверхнею стель тканинами з шовку. Так прикрашали свої будинки люди Греції та Риму. Шовк підбирався під колір стін, коли поверхня втрачала свій вигляд і насиченість, її змінювали – і нова стеля знову радувала господарів. житла. Дуже цікавий спосіб виготовлення був у Вірменського народу. Матеріал для виготовлення натяжної конструкції складався з тонкої бавовни. Попередньо тканина з хлопу просочувалася крейдовою емульсією, за рахунок якої натяг відбувався ідеально рівно на бажану поверхню. Єдиний мінус у такому способі натягу, це осипання крейди після закінчення часу. Тому сьогодні народ Вірменії використовує розчинну фарбу у воді, якою покривають поверхню натяжної стелі.

З 1967 року матеріали почали виготовлятись промисловими підприємствами. На заміну важкої тканини прийшло тонке полотно із ПВХ, яке розтягували між профілями. Цю будову і стали називати натяжними стелями.

Спочатку для монтажу використовували гарпунну систему – готові комплекти замовляли із Франції. Дев'яності роки стали перехідним станом у виробництві – з'явилася безгарпунна технологія монтажу, яку організували голландці. Полотна встановлювалися за допомогою клинів, виготовляли їх на заводі, а все необхідне для встановлення кроїли вже на місці – тепер створювати матеріали стало зручно та швидко.

Варіантом клинової технології стала штапикова схема, що з'явилася наприкінці XNUMX-х. Штапиками трикутного перерізу закріплювали плівку в П-подібному профілі, і в процесі встановлення використовувався плінтус із пінопласту.

2001 року натяжні стелі придбали технологію безшовного монтажу. Матеріал стелі складався з тканинного полотна шириною 3,1 м, 4,1 м і 5,1 м. Кріпленням таких стель служили шнури, але пізніше з'явилися приховані кріплення.

За всю історію виробництва ці оздоблювальні матеріали заслужили багато уваги, подяку людей, бажання яких було прикрасити своє помешкання, створюючи гармонію та красу у своєму будинку.

За матеріалами http://www.demi-lune.com.ua/ - Найбільшого київського виробника французьких натяжних стель.

Підготував: Олександр Бєлов