09-07-2021

Дизайн-проект смарт-квартири: ергономічність та практичність

смарт-квартира

Смарт-квартира є зразком планування невеликого житлового приміщення. У такій квартирі зовсім немає коридорів, а вся площа використовується з максимальною користю, забезпечуючи при цьому всі потреби людини, що живе в ній. Як правило, площа такого приміщення становить 20-30 кв. Проект однокімнатної квартири поширений у Сполучених Штатах, а в Україні тільки стає популярним.

Дизайн смарт-квартири передбачає комбінацію багатофункціональності, естетичності, стилю та зручності. Навіть таке маленьке приміщення містить усі базові зручності: житлову зону, спальню, ванну, кухонний куточок з ергономічним меблюванням.

Відмінності дизайну квартири студії від звичайної квартири

До основних особливостей смарт-квартири належить:

  1. Площа. Розмір квартири-студії вбирається у 35 м2, тоді як площа звичайної квартири становить мінімум 40 м2.
  2. Зональність. Смарт-квартира є однією кімнатою, розділеною на зони. У цей час у звичайній квартирі є окремі кімнати, які з'єднані між собою коридором.
  3. Вигода. Вартість смарт-квартир набагато менша, ніж ціна на звичайне житло.

При цьому забудовникам також вигідніше реалізовувати квартири-студії.

Дизайн інтер'єру квартири-студії: основні плюси та мінуси невеликого житла

Сьогодні забудовники пропонують невелику кількість квартир із маленькою площею, проте вони мають високий попит. До головних переваг належать:

  • низька ціна;
  • економність, у тому числі за рахунок зниження втрат тепла;
  • функціональність завдяки розподілу приміщення на окремі зони;
  • невеликі витрати на проект ремонту квартири;
  • високі стелі та великі вікна;
  • компактне та функціональне меблювання.

Серед недоліків: досить швидке розповсюдження запахів у приміщенні, відсутність комфорту для великої родини – смарт-квартира розрахована на проживання 1-2 осіб.

Дизайн однокімнатної квартири: що потрібно враховувати для створення зручності

Навіть невелика оселя може стати ідеальним місцем для кожного члена сім'ї. Для початку потрібно визначитися із зональністю та доцільністю відділення кухні та балкона від житлової площі. Об'єднання балкона з кімнатою можливе лише, якщо останній добре утеплений, адже взимку в приміщенні буде некомфортно через низьку температуру. Роздільний санвузол також можна поєднати для більш раціонального використання площі квартири.

Дизайн інтер'єру квартир потрібний для оптимальної організації простору для комфортного проживання. Насамперед дизайнер студії дизайну інтер'єрів Адизайн визначає місце для зберігання речей. Щоб використовувати кожен квадратний метр житла з користю, нерідко купують меблі-трансформери.

Дизайн квартир у Києві від архітекторів Adesign

Послуги дизайнера квартир конче необхідні для створення комфортних умов у приміщенні невеликих розмірів. Грамотне зонування забезпечить максимальну зручність і затишок, тому ви захочете повертатися додому після важкого робочого дня і часто кликати гостей. Студія дизайну квартир Adesign пропонує створити ідеальний проект з урахуванням усіх ваших побажань та вимог. Фахівець компанії допоможе підібрати відповідний стиль інтер'єру та відтінки оздоблювальних матеріалів. Найкраще підійдуть світлі кольори у поєднанні з лаконічним дизайном.

Замовити проект квартири в студії дизайну Adesign ви можете безпосередньо зараз, зв'язавшись з менеджером компанії за номером на сайті. А переконатись у професіоналізмі співробітників Адизайн можна, відвідавши розділ «Портфоліо» https://adesign.com.ua/gallery-of-interior-design-works.html, де представлені найкращі роботи студії.

Підготував: Олександр Бєлов