21-11-2015

Межування земельних ділянок у Київській області

геодезія обладнання

Власникам земельних ділянок в Україні знайомі проблеми, пов'язані з межуванням. Якщо ви, наприклад, вирішили розпочати житлове будівництво або вирощування сільськогосподарських культур, потрібно точно вписатись у межі своєї виділеної території. На цьому ґрунті часто виникають суперечки із сусідами чи сільськими радами через те, що хтось випадково чи навмисно порушив межі ділянки.

Вирішенням цього питання займаються кадастрові інженери, які є співробітниками експертних бюро або приватних фірм, які займаються кадастром. Одна із затребуваних на сьогодні процедур — відновлення кордонів чи винесення в натуру, її ви можете замовити у київській компанії ТОВ «МагістральБудПроект».

Що входить у це поняття:

  • збір даних - пошук необхідної інформації в різних реєстрах;
  • польові роботи за допомогою високоточних геодезичних вимірювальних приладів та систем навігації;
  • підготовка документації для закріплення отриманого результату практично.

Фермерські господарства, що володіють багатьма гектарами земель, зацікавлені в тому, щоб межі їхніх полів були чітко відзначені як на картах і планах, так і на місцевості. На жаль, без проведення точних геодезичних вимірів здійснити це не завжди вдається, тому виникають періодичні суперечки та судові позови. Щоб підготуватися до такого судового розгляду та відстояти свою позицію, вам і знадобиться допомога кадастрових інженерів.

Завдяки сучасним супутниковим технологіям, зокрема GPS-приймачам, спеціально пристосованим для вимірювання кордонів, досягається найвища точність. Похибка вимірів становить близько 15 сантиметрів. Потім отримана інформація вноситься до спеціальних баз даних. Іноді отримані результати доводиться періодично перевіряти.

Коли всі суперечки вирішені, можна приступати до виділення меж ділянки на території. Якщо площа невелика, застосовують паркани із сітки Рябиця. Якщо ж йдеться про сотні гектарів, по краях ділянки виставляють кілочки і для міцності бетонують їхню основу.

Фахівці ТОВ «МагістральБудПроект» готові оперативно виїхати на ваш виклик, зробити всі необхідні вимірювання на місцевості, точно визначити межі та встановити бетоновані кілочки. Завдяки їхнім старанням ви будете впевнені в тому, що будь-яких претензій з боку сусідів або контролюючих органів до вас не виникатиме.

Автор: Олександр Бєлов