14-05-2014

Як правильно купити земельну ділянку?

ділянка землі

Ще кілька років тому всі, хто намагався вкласти свої гроші в нерухомість, намагалися здійснювати це за допомогою будинків, різних споруд. Але зараз погляди кардинально змінилися. Люди зрозуміли, що земля – найкращий спосіб вкласти кошти, адже, відмінно від споруд, вона не виробляється і є досить обмеженим ресурсом, який цінуватиметься завжди. Нерухомість підходить навіть для інвестування грошей, будівництва власного будинку або започаткування фермерського бізнесу. На відміну від механізмів, ця річ зберігає свої властивості, залишається цілісною, завжди лише дорожчає. Використання території може бути зовсім різним, за бажання, можливо, використовувати договір оренди землі, у такому разі гроші не тільки надійно зберігатимуться, а й помножуватимуться.

Як купити необхідну землю?

Як відомо, всі земельні ділянки, що знаходяться поблизу центру міста та самих елітних районах, уже давно розкуплені. Ділянку, що знаходиться поблизу міста та придатна до будівництва, дуже важко знайти. Через це багато громадян йдуть до наступного кроку – купують колишні колгоспні ділянки.

Сьогодні ділянки, призначені для сільськогосподарських робіт, можуть лише передаватися за заповітом, але ніколи не продаватися, оскільки вони є товарними. Але тут можна знайти юридичні лазівки, які допоможуть придбати таку власність.

Юристи вважають, що закон не вносить повної ясності до способу класифікації земель. До земель сільгосп призначення формально належить товарна, призначена для власного господарства земля. Ця обставина дає можливість здійснити багато маневрів купівлі землі, які успішно використовуються та є цілком законними.

Кожен мешканець села може сміливо звернутись до місцевих органів, з проханням приєднати свій пай до землі, що перебуває у статусі приватної власності та призначена для ведення господарської діяльності. Земельна комісія зазвичай не бачить причин відмовити в такому проханні. У деяких випадках проводиться експертиза для підтвердження того, що ґрунт втратив свої властивості та аграрну цінність. Але це лише формальності, які вирішуються досить швидко. Після цього вся ділянка стає приватною власністю, де можна вільно розпоряджатися, навіть будуватися.

Автор: Олександр Бєлов