25-09-2017

Як вибрати хорошу земельну ділянку

земельну ділянку в Санжійці, Одеська область

Готуючись до процесу будівництва невеликого заміського будинку або котеджу, необхідно спочатку подумати про ту земельну ділянку, на якій він і розташовуватиметься. Вибір ділянки - завдання не таке просте, як здається на перший погляд.

Спочатку варто ретельно перевіряти структуру та щільність ґрунтів, адже від цього залежить складність будівництва та експлуатаційний термін фундаменту. Грунт повинен складатися з переважно твердих ґрунтів, так як більша частка сипких порід може призвести до повільного, але впевненого просідання або наміру фундаменту будинку. І також варто перевіряти рівень ґрунтових вод, щоб уникнути різноманітних затоплень та інших проблем, пов'язаних з водою.

Якщо вам на вибір надали кілька земельних ділянок з гарною геологією, вибирайте прямокутний. Тільки на такій ділянці ви зможете збудувати будинок, двір, в'їзд, садок і все те, що хочете. Неправильна форма земельної ділянки призведе до деформації простору навколо будинку.

Звичайно ж, усі мріють не витрачати зайві кілометри, мандруючи до заміського будинку. Якщо у вас є така матеріальна можливість, то вибирайте ділянку, розташовану якомога ближче до міста. Це значно заощадить і паливо, і час у разі чого. І щодо інженерних комунікацій, то вони просто повинні бути. Навіщо вам витрачати гроші на ділянку, будівельні матеріали, працю робітників та погодження, а потім ще й тягнути всі необхідні комунікаційні мережі кілька десятків кілометрів. Адже це коштуватиме чимало грошей. Продаж дачних та земельних ділянок – це основна робота деяких агентств нерухомості. Саме до них і треба звертатися, тому що тільки вони відмінно розуміються на всіх родзинках прилеглих земельних ділянок і завжди зможуть вам підказати вам найбільш вдалий варіант.

Автор: Олександр Бєлов