19-07-2013

Що потрібно, щоб отримати будівельний паспорт на будівництво ділянки?

ділянку

Ось уже кілька років на Дніпропетровщині справжній будівельний бум. Багато хто хоче побудувати будинок швидко, у Дніпропетровську чи недалеко за містом. Епоха звичайних квартир минула. Вони, як і раніше, купуються, але скоріше з необхідності, ніж з переваг.

Наявність власного будинку – це можливість спілкування з природою та майже повна незалежність від сусідів. Крім того, на своїй території можна спроектувати будинок такого планування та розміру, як вам хочеться.

Однак для того, щоб розпочати будівництво власного будинку, необхідно спочатку отримати будівельний паспорт на забудову ділянки. Як це зробити і скільки часу потрібно? Адже так хочеться якнайшвидше в'їхати у власний будинок!

Скільки часу забере одержання будівельного паспорта на забудову?

Згідно із законом, цей документ видається безкоштовно протягом 10 днів після подання повного пакету документів. Це зазначено у роз'яснювальному листі Державної архітектурно-будівельної інспекції від 22 квітня 2013 року.

Тобто чим швидше ви зберете всі необхідні документи і подасте їх до уповноваженого органу містобудування та архітектури, тим швидше отримаєте свій будівельний паспорт.

Перелік документів, які потрібно зібрати:

  1. Заява на кшталт: «Прошу видати мені будівельний паспорт, документи додаю».
  2. Копія документа, що підтверджує право власності чи користування земельною ділянкою.
  3. Документ, що підтверджує згоду співвласників дільниці на забудову.
  4. Ескізи забудов із зазначенням відстаней до кордону із сусідньою ділянкою, відстаней до будівель та комунікацій на сусідніх ділянках. Також треба додати ескіз фасаду вашого будинку та плани кожного поверху, де вказуються габаритні розміри. Потрібно додати перелік інженерних комунікацій та автономного обладнання, яке ви плануєте встановлювати, тощо. Чим докладніше ескізи і чим більше їх кількість – тим краще.
  5. Проект будівництва (якщо є).

Як заощадити свій час?

Як ви самі розумієте, такі документи не готуються за день. Однак, якщо ви оберете зведення будинку за технологією каркасного (самого передового, екологічного та швидкого!) будівництва в Дніпропетровську, то весь процес займе набагато менше часу!

Компанія «АртМетал Україна», яка будує модульні будинки (дачні та для постійного проживання) у Дніпропетровську, може запропонувати типові проекти. Виберіть той, що вам більше подобається. Часу на специфікацію піде зовсім небагато. А найголовніше, саме будівництво займе в кілька разів менше часу, порівняно з будівництвом за іншими технологіями!

Дачні будинки у Дніпропетровську, за ідеєю, також вимагають дозволу. Але, за фактом, дачники часто зводять свої будинки без паперів. А документи упорядковують потім, коли знадобиться, наприклад, продавати ділянку.

Автор: Олександр Бєлов