06-09-2012

Малий бізнес на території України

малий бізнес

У багатьох добре розвинених країнах сукупний прибуток від ведення малого бізнесу – це досить велика частка ВВП. Проте на території України справи трохи інакші.

На сьогоднішній день багато місцевих жителів прагнуть розпочати невелику власну справу, але деякі пункти державної політики щодо малого бізнесу перешкоджають його стрімкому розвитку, хоч і державна роль цьому питанні вторинна. Багато молодих підприємців все ж таки впевнені, що побудувати свій бізнес і зробити його процвітаючим можливо, головне привнести нову ідею, яку зможе підтримати держава. У багатьох питаннях щодо створення бізнесу вам може допомогти кваліфікований бухгалтер, тому бухгалтерські послуги на сьогоднішній день мають великий попит.

Якщо трохи заглибитись в історію, то ми зауважимо, що після розвалу Великої Держави СРСР, в Україні можна було займатися практично будь-яким видом бізнесу, причому кожен із них приносив добрий прибуток. Але все ж таки велика кількість громадян займалася роздрібною та оптовою торгівлею, звідки й повелося, що торгова сфера найпоширеніша в Україні.

Торгівля і сьогодні значиться прибутковим малим бізнесом, але постає одне просте питання: що реалізовувати?

Починаючи з найпростішого, варто відзначити, що не варто імпортувати і продавати товари, яких на ринку достатньо, ви тільки дарма витратите кошти і час, а в результаті вам доведеться збути всю продукцію, що є, за початковою ціною.

Також намагайтеся не конкурувати з великими фірмами, простіше витратити небагато часу вивчення ринку, а вже після цього ви зможете визначитися з категорією товару.

Необхідно відштовхуватися від того, на що чи на кого люди захочуть витратити свої кошти. Таким чином, найбільш відданими категоріями товарів можна назвати: дитячий одяг та взуття, зимові головні убори, жіночу та дитячу білизну, предмети інтер'єру, будівельні матеріали, побутова техніка, техніка особистого користування та багато іншого. Все залежить від розташування вашого міста.

Найголовніше у цій сфері – гнучкість. Ви можете продавати посезонні товари, що є досить вигідним.

На думку багатьох експертів, кризи у сфері малого бізнесу і не буде, звичайно, якщо державні органи зможуть бути більш лояльними до бізнесменів-початківців.

Автор: Олександр Бєлов