18-08-2012

Кредит під заставу квартири

кредит проти квартири

Сьогодні, кредит, що видається під заставу квартири, користується неабиякою популярністю. Швидше за все, це пов'язано з нещодавньою фінансовою кризою, після якої багато банківських установ припинили видачу коштів без так званого податкового забезпечення. На даний момент обов'язковою умовою фінансових установ під час видачі кредитів є застава нерухомих об'єктів.

Житлова нерухомість – це ліквідна та поширена застава для забезпечення взятого кредиту. Ліквідність позначає реальну можливість швидкої реалізації об'єкта за вартістю не нижчою від взятої суми кредиту. Саме тому квартиру можна вважати досить зручним засобом, адже попит на житло практично незмінний, особливо, порівняно з іншими видами кредитних застав.

Якщо ви вирішили взяти кредит в Україні, пам'ятайте Київ – місто маси пропозицій, де ви зможете звернутися до будь-якої банківської установи для укладання договору. Деякі пропозиції можна знайти на сайті фінансових організацій, прописавши у пошуковому рядку «кредит під заставу квартири».

Якщо ви плануєте здійснити угоду найближчим часом, необхідно пам'ятати про дві альтернативи. Ви можете взяти кредит під заставу власного житла (тепер уже наявного об'єкта) або під заставу житла, яке ви незабаром придбаєте. Тобто. у другому випадку ще не куплена квартира стане кредитною заставою.

Хочеться відзначити, що існує кілька способів отримання кредитних коштів без безлічі довідок, але в таких випадках банки не гарантуватимуть привабливих і дуже вигідних умов. Навпаки, у вас можуть виникнути деякі проблеми.

Незважаючи на численні пропозиції та гранично спрощені процедури отримання коштів, вигідніше подати довідки, що підтверджують той факт, що позичальник є платоспроможною особою. Це принаймні мінімізує виникнення різноманітних непорозумінь щодо погашення кредиту.

Не слід забувати, що кредити під заставу об'єктів нерухомості - це велика відповідальність, покладена насамперед на позичальника коштів. Саме тому дуже важливо, щоб клієнт та банківська установа були пов'язані виключно довірчими відносинами, щоб бути впевненими в обох сторонах. Якщо ви станете хорошим клієнтом, банк завжди прагнутиме піти вам назустріч, тим більше в тому випадку, якщо при взятті великої суми коштів ви закладете нерухомий об'єкт.

Автор: Олександр Бєлов