19-05-2010

В Україні вже скоро може розпочатися розпродаж заставного майна боржників

рука забирає будинок

В'ячеслав Юткін, який обіймає посаду першого заступника голови правління КБ «Промінвестбанк», заявив, що український нерухомий ринок, на сьогоднішній день, перебуває в глибокій стагнації.

Тому Юткін прогнозує початок масового викиду активів на ринок банками, які вони забрали у проблемних боржників. В. Юткін вважає, що таке може статися на початку другої половини цього року.

Справа в тому, що фінансовим установам на даний момент мало цікаво здійснювати реструктуризацію кредитів, взятих клієнтами, методом їх поглинання. Банки є надто складним механізмом для управління непрофільними активами, пояснює В'ячеслав Юткін. Якщо розглядати структуру кредитних боргів Промінвестбанку, то керівництво банку вже сьогодні стало б господарем численних літаків і кораблів, готелів і квартир.

Однак кредитний бум і бум на ринку нерухомого майна в нашій державі наблизив нас до того, що заставне майно, що знаходиться у банків, або сильно впало в ціні, після проведеної восени позаминулого року переоцінки, або зовсім знецінилося.

Джерело: www.domik.net.