19-06-2013

Купити житло у кредит під заставу

будинок у кредит

Щоб вирішити взяти кредит, варто реально оцінити свою здатність його повернення. Якщо у вас вже є нерухоме майно, то купити житло в кредит — нову квартиру чи будинок, ви зможете за нижчими процентними ставками за позикою. Скористайтеся іпотечним калькулятором, за допомогою якого можна заздалегідь підрахувати, чи доступна вам іпотека у вибраному банку. За підрахунком не забудьте, що щомісячні платежі не повинні забирати від сімейного бюджету понад 30-40%. Якщо це не врахувати, тоді доведеться погашати іпотечний кредит довгі роки відмовляти собі в багатьох потребах.

Коли грошей не вистачає на оформлення кредиту під заставу квартири, є інші варіанти:

вибрати житло дешевше; накопичити цілеспрямовано гроші для більшого розміру початкового внеску; знайти додаткові джерела прибутку.

Якщо при розрахунку кредиту під заставу житла з'ясується, що ці суми для вашої родини доступні, можна сміливо вибирати іпотечну програму і укладати договір. Щоб уникнути помилок, потрібно дотримуватись порад при виборі іпотечної програми. Для цього краще, вивчити онлайн програми у кількох банках. Після цього зв'язатися та обговорити умови кредитування у вибраних банках.

Наприклад, компанія «Фінанс» видає кредит під заставу майна під 12% річних. Такий же відсоток визначено Ощадбанком.

Кредит під заставу житла

За бажання взяти кредит, щоб купити квартиру в будинку, що будується, при цьому заклавши наявне житло, доведеться підшукати додаткове джерело доходів. Наприклад, здати існуюче житло в оренду. Щомісячні платежі з оренди зможуть у певному розмірі перекривати суму відсотків та тіла кредиту за позикою.

Важливе питання щодо терміну кредитування. Він може бути в 10 і 20 років, при цьому ставки відсотків підвищуються пропорційно терміну.

Сьогодні неможливо знайти умови, за яких не передбачатиметься виплата первісного внеску. Інфляція в країні змушує банки посилювати вимоги до позичальників. Окремі банки запроваджують обмеження на розміри кредитів, сума виданої позики може становити до 80% вартості квартири. Запорука нерухомості може врятувати становище. Наприклад, Альфа банк видає позики під заставу на 21-25 років під 14,55% річних. Газпромбанк — при початковому внеску 20%, пропонує ставку на суму, що залишилася, під 14,05/13,25%.

Автор: Олександр Бєлов