24-09-2014

Як отримати іпотеку на комерційну нерухомість

підписання договору

Звичайно, щоб отримати іпотечний кредит, необхідно мати на руках повний пакет документів. Головна умова (в деяких кредитних організаціях), для отримання позики потрібно бути власником приміщення, але для того, щоб стати власником, його необхідно купити, а для цього потрібно отримати позику, тобто замкнуте коло. Але не все так погано, як здається, на перший погляд і можна знайти серйозний банк, який не висуватиме абсурдних умов.

Але якщо все ж таки вас цікавить саме цей банк (з якихось причин), то потрібно обговорити все з продавцем комерційної нерухомості і оформити позику спочатку дійсно на нього, а потім на підставі договору про продаж, оформляється переуступка кредиту покупцю. Але і тут є свої нюанси, адже якщо продавець юридична особа та ще й не єдиний засновник, то ситуація може докорінно змінитися, якщо партнер не захоче піти вам назустріч, то процес переоформлення може затягнутися.

Набагато простіше отримати позику під заставу своєї приватної власності, такої як квартира чи земельна ділянка, заміський будинок. Але в такому разі цей кредит важко буде назвати іпотекою, адже іпотека — це вид фінансування банком вашої покупки під її заставу.

Далі, не вся комерційна нерухомість, що продається, може підійти, тобто сподобатися банку і тут теж є свої вимоги. Головне, слід пам'ятати, що це будинок, у якому розташований офіс чи комерційне приміщення має бути зведено трохи більше п'яти років тому й мало б клас «А» чи «Б», але з нижче. Категорії будівель класу «В» мають велику історію, а отже й безліч власників, які оформили договір продажу, але після цього можуть виникнути проблеми як із самим будинком, так і з його колишніми власниками.

Потрібно зазначити, що при зверненні до іпотечного брокера, цей фахівець допоможе у виборі будівлі, після цього підбере найвигідніший банківський продукт, також оформить всю потрібну документацію. Тому варто розглянути варіант звернення до цього фахівця, послуги коштуватимуть близько 1000$. Можна сказати, що цей працівник зробить великий обсяг роботи, також зможе отримати додаткову знижку для вас, тому можна сказати, що це вигідна справа навіть попри виплату гонорару.

На сайті агентства BFS представлений великий вибір комерційної нерухомості, що здається в оренду в Одесі, а також тут можна залишити заявку на розміщення вашої пропозиції.

Автор: Олександр Бєлов