04-03-2014

Етапи отримання іпотеки та зворотної іпотеки

іпотека

Велика популярність різних кредитних програм призвела до появи досить специфічних товарів цьому ринку. Одним із них, безперечно, є зворотна іпотека.

У класичному розумінні іпотечне кредитування має на увазі отримання коштів для купівлі об'єкта нерухомості. Цей процес вимагає надання майбутнім позичальником доказів своєї платоспроможності. Також можна виділити окремі етапи отримання іпотеки, Про які можна отримати більше інформації з книги «Як отримати іпотеку на квартиру за 10 кроків?», яка знаходиться на сайті www.ipoteka-legko.ru.

Повертаючись до питання про зворотну іпотеку, слід враховувати той факт, що вона насамперед розрахована на людей похилого віку, які мають у власності об'єкт нерухомості. Також в даному випадку будь-який матеріальний стан є у клієнта.

Простіше кажучи, клієнт отримує кошти під заставу свого нерухомого майна. Слід одразу зазначити, що він залишається власником даного об'єкта аж до своєї смерті або до моменту, який передбачено у контракті.

Існують різні способи отримання коштів, які залежать від того, в який банк звернувся чоловік і від його особистих переваг. Як правило, практикується рівномірна виплата фіксованої суми, розмір якої безпосередньо залежатиме від віку позичальника.

Крім цього, також можливий варіант отримання половини вартості квартири або особняка одним платежем та подальша виплата залишку рівними сумами. Звичайно ж, банк перш ніж оформити угоду зворотної іпотеки проводить детальну оцінку об'єкта нерухомості.

Після смерті або після закінчення виплати спадкоємці власності повинні провести погашення заборгованості з урахуванням процентної ставки, яка нараховувалася на отримані кошти. Якщо клієнту не було виплачено всю суму, спадкоємці, щоб отримати квартиру чи будинок у власність повинні погасити лише отримані фінанси.

Досить часто зустрічається ситуація, коли родичі клієнта не можуть здійснити виплату. У таких випадках відбувається продаж нерухомості, і банк після вирахування своєї частки передає залишок грошей родичам. Також іноді клієнт може самостійно провести продаж квартири або будинку, якою перебуває в заставі, погодивши це з банком. У разі він повинен повністю погасити свою заборгованість.

Підготував: Олександр Бєлов