29-12-2012

Як винайняти квартиру?

квартира

Наш сучасний час змушує нас бути мобільними, багато знайомих, друзі не раз залишали свої насиджені місця та переїжджали на інші, з метою знайти роботу, через рівень життя та за сімейними обставинами.

Якщо в ті далекі віки, щоб переїхати до столиці, люди, які мають непоганий капітал, готувалися до такого переїзду місяцями, а то й роками. Довго добиралися вони через усю країну, давали відпочивати коням, витрачали дуже багато часу на поїздку, то в цьому столітті все набагато простіше.

Якщо раптом запропонували високооплачувану роботу, але потрібний переїзд на інше місце проживання, ви збираєте речі, купуєте квиток на поїзд або літак і прибуваєте до місця роботи. Складається все добре, роботу можна приступати. Але відразу ж постає питання: де жити, щоб житло було недороге, зняти кімнату в Мінську чи квартиру близько до роботи? У пошуках відповіді на запитання наших громадян може підстерігати небезпеку.

Перебуваючи у пошуках житла, при зверненні до інформаційного агентства, які всюди рекламують свої послуги, можуть виявитися нечистими на руку. Такі агентства в основному займаються промислом, що продають клієнтам бази даних, які не існують або є вигаданими, наприклад, бажаючи винайняти квартиру на тривалий термін ви їсте дивитися варіант, а в результаті виявляється, що це квартира на добу. Буває й таке, що вони підсовують застарілі дані, але спочатку взяли з претендента плату за надання інформації. При зверненні на адресу, господарі квартир, ні коли і ні до кого не зверталися за допомогою про здачу квартири чи кімнати.

Це відбувається навіть якщо укладається договір на інформаційне обслуговування, і щоб довести, що інформацію видано неправильно, просто не можливо, оскільки дані по базі квартир, що здаються, надані. А скористалися чи ні, ні кого не цікавить. Щоб не потрапити в такі ситуації і не гаяти час і гроші, які так обмежені і дорогі, краще звертатися за допомогою до агентства нерухомості, що надає вигідні варіанти оренди квартир.

Професіонали з питань пов'язаних з нерухомістю, в угодах виступають агентами і для ознайомлення квартирою, що здається, запрошують тих, хто здає і претендентів житла. Про великі агентства нерухомості, в мережі можна дізнатися позитивні відгуки, вони мають пристойний офіс з гарною вивіскою при вході. Щодня працює штат співробітників, які надають кваліфіковану допомогу, всім, хто звернувся до них за допомогою. Надається для обговорення та розгляду кілька варіантів оренди квартир. Всі ці складові визначають справжніх, солідних операторів на ринку нерухомості, які займають не останнє місце.

При оренді квартири укладається договір, з яким повинні ознайомитися та уважно прочитати. У договорі мають бути описані всі нюанси оплати. Обов'язково вказано пункт про дострокове розірвання оренди з боку орендодавця. Коли він може виселити, які неустойки виплатити. А також разом із власником квартири скласти опис майна, що знаходиться на момент оренди квартири. Не упустити, хто робитиме оплату за комунальні послуги, необхідний ремонт, встановлення сантехніки на випадок поломки.

Переконавшись, що немає помилок, і всі умови влаштовують ту й іншу сторону, потім підписати. За виконану роботу агентству, виплачується винагорода, хто звернувся. Звертатися за допомогою до фахівців, тільки до тих, про які щось відомо і є всі документи, що підтверджують професіоналізм їхньої діяльності в галузі нерухомості.

Підготував: Олександр Бєлов