22-01-2013

Як заощадити на оренді квартири

спальня

Сьогодні все більше людей віддають перевагу оренді квартир, Причинами цього можуть бути різні фактори, починаючи від бажання жити окремо від родичів і закінчуючи переїздом в інше місто через особливості роботи. Звичайно, при цьому питання про економію на оренді квартири стає особливо актуальним.

На вартість оренди квартири насамперед впливає її місцезнаходження та тип будинку. Зняти житло в центрі міста обійдеться набагато дорожче за квартиру на околиці, тому слід віддавати перевагу спальним районам. Більшість з них мають зручну транспортну розв'язку та розвинену інфраструктуру, а екологічна обстановка там набагато краща, ніж у центрі. Тут є парки, сквери та навіть невеликі озера.

Істотно заощадити на оренді можна, знявши квартиру без меблів, а на гроші, що залишилися, можна придбати все необхідне для комфортного проживання і при переїзді забрати з собою покупки на нове місце.

Зняти житло без посередників – непоганий варіант економії, але відмова від послуг ріелторів та самостійний пошук квартири може забрати дуже багато часу. При зверненні в агентство нерухомості не варто говорити, на який діапазон цін ви розраховуєте, потрібно назвати точну суму, тоді ріелтор постарається знайти найкращий варіант у її межах. Самостійний підбір квартир зазвичай відбувається за допомогою розміщення оголошень в інтернеті та спеціалізованих виданнях, при цьому є ймовірність зіткнутися з шахраями і потрібно бути дуже обережним.

Дехто воліє винаймати кімнату в квартирі з самотньою пенсіонеркою, що теж є непоганим варіантом як для господині квартири, так і для нових мешканців.

Також можна винаймати житло на весняно-літній період, коли господарі квартири їдуть жити за місто, а за житлом нема кому доглянути.

У будь-якому випадку, вирішуючи заощадити на оренді, не варто забувати про комфорт і затишок, тому що в цій квартирі вам доведеться прожити жоден день, а отже, в ній має бути приємно перебувати.

Автор: Олександр Бєлов