14-08-2013

Як утворюється ціна на нерухомість у Ялті

Вечірня Ялта

На даний момент експерти вважають, що багато хто недооцінює нерухомість в Ялті. Наразі спостерігається масова переорієнтація громадян нашої країни на іноземні курорти, зокрема курорти Туреччини або навіть Гаваїв. Але за прогнозами така ситуація не може залишатися незмінною - незабаром інвестори та звичайні люди звернуть свій погляд на чорноморську "перлину".

Від чого залежить вартість житла в Ялті?

Перший фактор, який впливає на ціноутворення, – це віддаленість від моря. Якщо використовувати морське узбережжя Ялти як точку відліку та почати рухатися у бік гір, то буквально кожен крок значно знижуватиме вартість житла. Тому оцінка вартості нерухомості насамперед відбувається завдяки прив'язці до місцевості.

Купити квартиру в Ялті, як і в будь-якому іншому місті біля моря, можна за досить вигідними умовами, але здійснюючи угоду, варто звернути увагу також на стан квартири і поверховість. Трохи дешевше вам обійдеться квартира на 1-му та останньому поверхах. Якщо говорити про 5-поверхівки, то найбільш популярні 2 і 3 поверхи. Найгірша ситуація – перший поверх у хрущовці, особливо якщо немає балкону. Це дуже знижує вартість квартири.

На останньому поверсі квартиру можна купити дешевше лише у тому випадку, якщо з вікон не відкривається краєвид на море. У протилежному випадку це лише збільшить її вартість.

Ялта також характеризується великою площею приватного сектора, переважно йдеться про споруди ще дореволюційної епохи. Вони дуже дешеві, в них найчастіше туалет влаштований прямо на вулиці, а опалення проводиться за допомогою печі. Цей варіант підходить лише в тому випадку, якщо ви приїхали відпочивати сюди на сезон чи кілька днів. Холодно в таких будинках практично неможливо перебувати, тому що їх неможливо протопити, а коли це вдається, ви розумієте, що витрати на паливо дуже великі.

Крім того, незалежно від поверховості, спостерігається тенденція підвищення вартості квадратного метра в однокімнатних квартирах.

Тому перш ніж придбати квартиру, ретельно проаналізуйте всі доступні вам пропозиції. І якщо є можливість, порівняйте та виберіть найкращий варіант. Найдешевше купувати житло взимку, тому що літо – найспекотніший сезон не лише щодо температури повітря. З приходом літа збільшується потік туристів, які згодом вирішують повністю перебратися до Ялти. І це впливає на підвищення цін на житло.

Автор: Олександр Бєлов