17-07-2015

Як інвестувати, якщо немає грошей

інвестор

Інвестування у нерухомість останнім часом є дуже популярним засобом вкладення власних грошей. Ризики тут мінімальні, що особливо помітно на тлі акцій, а прибуток дуже суттєвий. Однак долучитися до прошарку суспільства, який регулярно займається купівлею-продажем та здаванням нерухомості в оренду, Не завжди легко, тим більше, коли на руках немає необхідної суми для початку ведення даного виду бізнесу.

У разі якщо існуючий бюджет не дозволяє інвестувати в комерційну або житлову нерухомість, це питання можна вирішити у такий спосіб – вкласти частину власних фінансових коштів, а суму, що бракує, перекрити за рахунок банківських грошей. Іншими словами, йдеться про популярну банківську послугу – іпотеку.

Інвестиційні проекти у нерухомості - Заходи не з дешевих. Тож бажано мати відповідну фінансову базу. Серйозний кредит, зрозуміло, у банку під слово честі ніхто не дасть. А тому запорукою тут найчастіше виступатиме житлова чи комерційна площа, яка перебуває у процесі придбання.

Зрозуміло, що такий варіант підходить не всім. Можна зайняти суму коштів у знайомих, проте рідко коли це вдається, особливо сьогодні, коли загальна економічна ситуація в країні перебуває в стані легкого потрясіння. Брати іпотеку потрібно лише тоді, коли є повна впевненість у її своєчасній виплаті, причому без жорсткого обмеження потреб. В іншому випадку ризики дуже великі – можна нарватися на різні штрафні санкції фінансово-кредитної установи, що обіцяє значні неприємності.

Перш ніж розпочати оформлення іпотечного кредиту, бажано ретельно вивчити існуючий ринок. Наприклад, ознайомитися з усіма пропозиціями та на основі отриманої інформації вибрати найбільш оптимальний варіант. Також варто зазначити, що будь-яка сучасна девелоперська компанія не поділяє своїх клієнтів за принципом – у кого більше грошей, тому й привілеї, а тому з іпотекою можна брати участь у солідних інвестиційних проектах.

Куди вкладати

Якщо у людини, яка бажає зайнятися інвестиціями, грошей небагато, потрібно звертати увагу на житлові та комерційні площі, що знаходяться на стадії будівництва – це його ринок. Це пов'язано з тим, що вартість інвестування в такі об'єкти є значно нижчою, ніж у ті, які вже введені в експлуатацію. Тобто можна купити дешевше, а після продати набагато дорожче. Тут є й ризики – наприклад, недобросовісний забудовник, який не завершить проект. Також варто звертати увагу і на економічний фактор, адже підрядник несподівано може збанкрутувати, через що будівництво затягнеться як мінімум на кілька років.

Підготував: Олександр Бєлов