05-04-2014

Як формується ціна на житло у новобудовах

новобудови

відкривши сайт з продажу нерухомості або газету оголошень можна побачити нові квартири, які мають високу вартість. Причому навіть варіанти на околиці не надто порадують доступною вартістю. Здається, що ціна взята буквально зі стелі і, як завжди, забудовник намагається нажитися по максимуму на майбутніх власниках житла. Однак насправді це не так і вартість формується згідно з рядом параметрів. Про них слід поговорити докладніше.

Квадратура нерухомості

Наразі новобудови в Одесі мають площу від 20 до 100 квадратних метрів та більше. Відповідно менший показник відповідає затишним квартирам-студіям. Останній варіант – розкішні апартаменти з панорамним склінням. Насамперед, як на доступну і дорогу квартиру ціна складається відповідно до того, яку вона має площу. Буває так, що забудовники вказують ціну і можна простою операцією арифметичною операцією — множенням дізнатися, скільки становитиме підсумкова вартість нерухомості.

Місцезнаходження

Якби тільки за допомогою вартості квадратного метра вдавалося б вирахувати кінцеві вартості квартир, то все було б просто і легко. Проте немає єдиної вартості цього параметра. Адже на нього впливає такий критерій, як місце розташування. Житло в центрі коштуватиме найдорожче. Причому воно навіть дорожчає набагато швидше ніж новобудови на околиці.

Поверх, на якому розташована квартира

Квартири на останньому та першому поверхах коштують трохи дешевше. Така тенденція виявляється у тому, що ці варіанти нерухомості мають деякі негативні моменти. Перший поверх менш комфортний для проживання і він уразливий для шахраїв, а на останньому, при слабкому тиску, не завжди є вода та газ.

Підземна парковка

Раніше придбання підземного паркування відбувалося за бажанням. Зараз багато забудовників пропонують спеціальні пропозиції. Вони готові знизити вартість квартири, якщо покупець погодиться придбати місце у підземному гаражі. Однак це буде недаремна витрата коштів, а можливість завжди ставити машину в обумовленому місці і уникнути пошуку місця на безкоштовній парковці, що дуже важко, враховуючи, що машина має кожну сьому людину.

В останню чергу слід сказати, що умови ринку також впливають на ціноутворення. Одним із них є конкуренція. У зв'язку з тим, що житлові комплекси будуються всюди в Одесі, то забудовникам доводиться йти на поступки та знижувати вартість, щоби зацікавити покупця.

Автор: Олександр Бєлов