24-09-2013

Якість напруги на вторинному ринку нерухомості Одеси

Електричні мережі Одеси

Сучасний ринок нерухомості передбачає постійну оренду як комерційної, і житлової нерухомості. Однак у зв'язку із застарілими підключеннями електричної мережі, які будувалися за СРСР, якість напруги в орендованих приміщеннях залишає бажати кращого. У цій статті ми постаралися розглянути шляхи вирішення цієї проблеми.

Причини неякісного електропостачання

Основними причинами неякісного електропостачання будівлі або конкретної будівлі можуть бути:

  1. Застаріла система розподілу електроенергії. Провіди, якими електрика надходить безпосередньо до споживача мають так звані «скручування», які потребують регулярної профілактики. Якщо цього немає, контакти слабшають і орендоване приміщення може отримувати неякісне електроживлення саме з цієї причини.
  2. Застаріла підстанція. Трансформаторні підстанції - найважливіший елемент у розподілі електроенергії між житловими масивами. Коли перегляд квартири проходить перед покупкою або орендою, рідко можна зустріти клієнта, який замірятиме рівень напруги з вольтметром біля розетки. Тому проблема з неякісним електропостачанням проявляється після підписання договору про оренду та є головним болем орендаря. На жаль, стан трансформаторних підстанцій житлових масивів, що зводилися у 60-80-х роках. відповідає сучасним нормам. У цьому полягає основна причина низької чи нестабільної напруги в квартирах.
  3. Перевантажена електрична (зимові місяці). Незважаючи на те, що Одеса знаходиться на півдні нашої країни, в зимові місяці температура повітря падає до 0°C, що підштовхує людей включати обігрівачі та більше часу проводити будинки, де включено велику кількість техніки. Ця ситуація провокує зростання навантаження і, як наслідок, зниження рівня напруги зі звичних 220В до 180В, а нерідко нижче.

Стабілізатор напруги - гарант якісного електроживлення

Якщо так склалося, що орендований офіс чи квартира має проблеми з харчуванням, не варто одразу впадати у відчай. Сучасні технології дозволяють вирішити це завдання з бюджетом від 4000 до 10000 грн, залежно від виробника та типу пристрою.

Крім цього, якщо орендодавець зацікавлений у якісному електропостачанні своєї нерухомості, купівля стабілізатора напруги буде також у його інтересах. В іншому випадку при здачі орендованої площі, встановлений стабілізатор напруги можна демонтувати.

Як правильно вибрати та купити стабілізатор напруги?

Для вибору пристрою достатньо володіти кількома важливими параметрами:

  • мінімальний рівень напруги у мережі;
  • потужність споживачів, що одночасно підключаються;
  • тип мережі (однофазна, трифазна).

Що стосується покупки, то тут все набагато простіше, адже велика кількість інтернет-магазинів електроніки надає найширший асортимент, тому покупка стабілізатора напруги в Одесі не повинна стати такою великою проблемою, як на перший погляд.

Автор: Олександр Бєлов