11-04-2014

Іпотека для багатодітних сімей: ціни на квартири тепер не так лякають

Іпотека для багатодітних сімей

Агентство з іпотечного житлового кредитування провело дослідження і виявило, що до наступного року придбати житло через іпотеку зможе кожна третя сім'я, а в 2020 році за її допомогою придбає квартири половина росіян, які потребують поліпшення житлових умов. Це стосується не тільки молодих, але й багатодітних сімей. Саме для них існує програма, що має назву «Іпотека для багатодітних сімей», що дозволяє скористатися пільгами для певного кола позичальників.

Сьогодні визначення «багатодітна сім'я» має на увазі наявність більше трьох і більше дітей. Наразі банки намагаються знизити відсоткові ставки для таких позичальників, і деякі установи пропонують взяти позику на придбання житла багатодітним сім'ям під шість – сім відсотків річних. До речі, такі вигідні умови мають можливість отримати сім'ї, які бажають жити у новобудові. При цьому ціни на квартири не мають великого значення. Однак якщо той же позичальник вирішить придбати житло на вторинному ринку, то процентна ставка стане практично вдвічі більшою – одинадцять відсотків річних.

Багатодітній сім'ї взяти житловий кредит на покупку квартири в новобудові дуже вигідно. Термін виплат може становити до тридцяти років, однак у зв'язку з невисокими відсотковими ставками щомісячні виплати не будуть більшими. При цьому багато програм, що стосуються кредитування багатодітних позичальників, дозволяють обходитися без первісного внеску, на відміну від звичайної іпотеки, де придбати квартиру без одноразової виплати, що обчислюється у відсотках від повної вартості житла, не вийде.

Для отримання іпотечного кредиту позичальнику, який виховує більше двох дітей, необхідно подати до банку стандартний пакет документів. Обов'язковою є довідка про склад сім'ї, із зазначенням усіх її членів. Можна залучити поручителів, що дасть можливість купити дорожче житло або надати в заставу нерухомість, що вже є. Щоб отримати у банку іпотечний кредит, потрібно мати відповідні доходи для забезпечення майбутніх виплат.

При цьому право на отримання житлового кредиту за програмою «Багатодітна сім'я» є як у повних сімей, в яких діти мають і матір, і батька, так і неповні – де вихованням дітей займається лише один батько. Взяти іпотеку можна у комерційної організації, яка займається кредитуванням, або через агентства федерального рівня.

Автор: Олександр Бєлов