01-09-2012

Домініканський ринок нерухомих об'єктів освоюють іноземні гості

Домініканський

Вже протягом десятка років, іноземні інвестори цікавляться нерухомістю Домінікани, а це своєю чергою спровокувало будівельний бум. Економічні незначні потрясіння не здатні сколихнути домініканський ринок нерухомих об'єктів, що робить його ще привабливішим.

Іноземні гості за житлові об'єкти платять готівкою, тому за часів кризи кількість прострочених кредитів нараховується невелика, так само, як і кількість приватних будинків, що відчужуються як боргові зобов'язання. Хочеться також відзначити, що зведення нових об'єктів зруйнувалося близько 70-80%.

Зі слів Сенді Переха - власника Remax Coral Bay Realty, приватної брокерської фірми, можна дізнатися про те, що навіть зараз багато хто не хоче ризикувати зводити об'єкти, втім, готельні мережі великого масштабу дарма часу не втрачають.

З приходом кризи вартість житлоплощі знизилася приблизно на 20-25%, але вже сьогодні при хорошому попиті та обмеженій кількості пропозицій ціни стали більш стабільними.

Філіп Вайзер - керівник агентства нерухомості під назвою Carlton International вважає, що ринок не повністю відновлений. Щоб продати двокімнатну квартиру, також знадобиться чимало часу, хоча якісніші та презентабельні об'єкти продаються вже швидше.

Звичайна вілла коштуватиме своєму майбутньому власнику по 3784 долари США за 1 кв. м. Садиба з гарною площею в 560 кв. м., розташований неподалік океану, коштуватиме всього 1350 доларів США за 1 кв. м. Щодо квартир у конто-готелі, то квадрат такого житла коштуватиме 1850 доларів. В основному з метою купівлі житла в Домінікані перебувають не тільки американські інвестори, а й росіяни, європейці, а зокрема німці, французи, італійці, швейцарці та ін. Останнім часом стали більше купувати квартир місцеві жителі, а також гості з Південної Америки .

Гості, що прибули, можуть придбати об'єкт у будь-якому регіоні, але в основному американці і місцеві жителі, прагнуть стати власниками нерухомості в південній частині Домінікани, так де, розташовані готелі з системою All Inclusive. На південному сході купують апартаменти переважно європейці та латиноамериканці. Їх приваблює розташований у даному регіоні туристичний комплекс під назвою Пунтака.

Європейці поряд із американцями прагнуть оселитися також на північному узбережжі.

Джерело www.svdevelopment.com.