23-08-2014

Бажаєте готовий бізнес? Які є варіанти

пошук варіантів готового бізнесу

Організація бізнесу з нуля – справа не легка. Новачку доведеться зіткнутися з безліччю проблем. І проблеми можуть бути різного плану, починаючи від пошуку місця для офісу (майстерні) та закінчуючи вибором системи оподаткування. Позбавити себе від багатьох труднощів, отримавши готове, реально приносить прибуток справу, можна за допомогою такої послуги, як продаж бізнесу. Цим сьогодні займаються дуже багато. І при правильному підході можна придбати справу, яка дійсно приноситиме непогані гроші, а також матиме потенціал для розвитку та збільшення оборотів.

Що сьогодні пропонується до продажу

За бажання придбати готовий бізнес вибрати є з чого. Якщо звернути увагу на пропозиції спеціалізованих компаній, що спеціалізуються в даній сфері, або оголошення бізнесменів, розміщені на спеціальних ресурсах, то можна купити будь-яку справу, від пересувного кіоску з продажу біляшів до металургійного заводу.

При цьому у разі укладання угоди купівлі/продажу бізнесу, покупець зазвичай отримує:

  • напрацьовану базу клієнтів;
  • вибудувану систему взаємодії з постачальниками сировини, партнерами та ін;
  • діючу систему обліку товарів, послуг, прибутку;
  • вирішені питання щодо системи оподаткування та взаємодії з іншими організаціями (ФСЗН та ін.).

Якщо щось із цього продавець бізнесу не пропонує, краще пошукати інший варіант, який буде по-справжньому створений під ключ.

Що врахувати при покупці готового бізнесу

Для того, щоб придбана справа добре працювала і приносила дохід, до її купівлі потрібно підійти відповідально. Перед здійсненням угоди слід оцінити всі ризики, пов'язані з бізнесом. Для цього не полінуйтеся з'ясувати, через що старий власник бізнесу продає його. Звичайно, правду вам скажуть далеко не всі, але спробувати її з'ясувати все ж таки варто.

Якщо йдеться про такі специфічні об'єкти, як автосервіси, мийки, деякі торгові точки, непогано було б поцікавитися в органах влади, МНС та інших організаціях, що вони думають про об'єкт і які намічені перспективи зміни на території, де він розміщений. Можливо, колишній власник вирішив позбутися об'єкта, отримавши повідомлення про те, що на його місці будуватимуть житловий комплекс або приводом для продажу став припис від органів нагляду.

А взагалі, за необхідності купити готовий бізнес краще скористатися послугами спеціальних компаній, які професійно цим займаються. У цьому випадку можна забути про ризик бути ошуканим несумлінним «бізнесменом».

Автор: Олександр Бєлов