29-03-2014

Будинок під Києвом від забудовника: як вибрати компанію, яка збудує будинок Вашої мрії

хата

Ринок столичної заміської котеджної нерухомості розвивається досить швидко. Високий споживчий попит на життя у передмісті створює сприятливі умови для становлення нових для українців форматів та інноваційних концепцій будівництва (наприклад, каркасно-панельні технології). Ще вчора цей сегмент ринку житлової нерухомості був представлений неорганізованими точковими забудовами та дачними селищами радянського типу, розкиданими навколо міст-мільйонників. Зараз все більшою популярністю користуються строго організовані котеджні містечка та таунхауси, з добре продуманим інфраструктурним пакетом і зручною транспортною розв'язкою.

Потенційні домовласники сьогодні дуже вибагливі та активно цікавляться не лише соціально-інженерною інфраструктурою та віддаленістю потенційного житла від природно-рекреаційних ресурсів, а й репутацією компанії-забудовника. Адже саме від цих людей залежатиме успіх всього заходу загалом, і навряд чи комусь хочеться отримати будинок неналежної якості або чекати на здачу об'єкта довше за обумовлений термін. Як же не помилитися і вибрати сумлінного забудовника? Спробуємо розібратися.

Вивчаємо земельне питання та документи забудовника

Перше, на що слід звернути увагу, вибираючи будинок у передмісті - це девелопер або компанія-забудовник, у якої ви маєте намір придбати нерухомість, власником землі і чи в порядку всі документи. Хорошому забудовнику, як правило, нема чого приховувати і він з розумінням надасть потенційному покупцеві заздалегідь підготовлений повний пакет документів. Професійний гравець даного ринку намагатиметься закрити це питання ще на початковому етапі діалогу з потенційним покупцем, підтвердивши свою фінансову ефективність та юридичну прозорість бізнесу.

Звіряємо репутаційні ризики та вивчаємо громадську думку

Перш ніж інвестувати в той чи інший проект, вивчіть репутацію компанії-забудовника та зберіть інформацію про діяльність компанії. Поцікавтеся, скільки років вона працює на ринку, скільки реалізувала проектів, наскільки успішними вони виявилися на практиці, чи під час об'єктів були здані. Абстрагуйтеся від шикарного офісу в центрі Києва (якщо є) і рекламних гасел. Користуйтеся незалежними провайдерами інформації, реальними відгуками клієнтів забудовника, що вже відбулися. Одним словом, будьте пильні. Це не так складно у вік сучасних технологій!

Розглядаємо уважно концепцію та ідею

На тлі постійно зростаючої конкуренції на ринку заміської нерухомості Києва та області деякі забудовники стали особливу увагу приділяти опрацюванню загальної концепції проекту, що реалізується. І з усього різноманіття компаній шукати потрібно саме забудовника, який «думає», який раціональний, організований і здатний врахувати всі дрібниці, з яких згодом складається щасливе життя в передмісті. Вибираючи будинок під Києвом від забудовника в організованому котеджному містечку, зверніть увагу не лише на «свій» потенційний об'єкт, а й на загальний генплан забудови, робочу ідею девелопера та наявність бази для реалізації задуманого проекту. Не концентруйтеся суто на власних інтересах та бажаннях! Беріть ширше та побачите – більше. Повинна сподобатися концепція міста загалом!

Знайомимося із ціновою політикою забудовника

Вивчіть порядок цін на об'єкти заміської нерухомості і технології, що цікавлять вас. Не забуваємо, що безкоштовний сир — лише в мишоловках! Ціна готового продукту (у нашому випадку – будинки під Києвом від забудовника) складається з багатьох складових: вартості землі, матеріалів, будівельних робіт (залежить від кваліфікації будівельників). Якщо Вам пропонують ціну, яка значно нижча від середньоринкової, подумайте: де саме забудовник зекономив. Хоча є й правильні цілком допустимі методи зменшення кінцевої вартості об'єкта: власне виробництво будматеріалів, робота з невеликою націнкою та орієнтованість на обсяги продажів – будинки від забудовників із такою політикою і варто розглянути насамперед.

Вивчаємо питання інженерних комунікацій

Купуючи недорогий канадський будинок під Києвом від забудовникаНе забудьте поцікавитися питанням наявності комунікацій у будинку. Правильний забудовник не лише виконує весь цикл будівельних робіт, а й власними силами займається монтажем інженерних комунікацій (каналізація, електрика, водопровід). Такий підхід може виявитися не лише зручним, а й фінансово вигіднішим.

Взагалі, коли перспектива життя в передмісті стає реальністю, багато потенційних домовласників втрачають голову і прагнуть втілити свою мрію в життя в найкоротші терміни. А це те, що робити категорично не рекомендується. Вивчіть ринок, зберіть максимум інформації, перевірте всі документи і тільки після цього запускайте проект всього вашого життя. І ніяк інакше!

Автор: Олександр Бєлов