04-12-2009

Падіння долара «оживило» ринок нерухомості

долари

За словами голови комітету з нерухомості Європейської бізнес-асоціації Ігоря Балаки, сьогодні попит традиційно мають однокімнатні та двокімнатні квартири.

Потенційні покупці почали також виявляти інтерес до елітного житла з ремонтом. Причому спостерігається 1–2% зростання вартості саме за реальними угодами.

У свою чергу, голова експертної ради Української гільдії ріелторів Сергій Шкільов зазначає, що особливою популярністю в Харкові користуються два райони — Салтівка (до 60% продажів) та Нові будинки (найдешевша однокімнатна квартира «пішла» за 23 тисячі доларів, а найдорожча коштувала 37 тисяч).

— Якщо говорити про останні тенденції, то сьогодні люди дуже часто невмотивовано підвищували ціни на свої квартири, при цьому не хочуть торгуватися. У результаті є квартири, які виставляються на продаж, а є які продаються, вважає Сергій Миколайович. — Більше того, ціни на квартири, що продаються, не змінилися, а на виставлені — піднялися.

За його словами, порівняно з листопадом минулого року сьогодні у Харкові угод із нерухомістю укладається втричі більше.

— Криза у нас почалася в жовтні 2008 року, коли рівень угод різко впав, потім кілька місяців поспіль спостерігалася стагнація ринку, з лютого до травня рівні продажу трималися на одному рівні, а в червні піднялися, і цього року липень був найпродуктивнішим за кількістю. реальних угод, - пояснює рієлтор. — У серпні повернулися до весняних показників, а з вересня помічаємо збільшення на 40%.

У грудні за традицією очікуємо найбільшу кількість угод

Джерело: realt.ua.