24-05-2019

Інвестиції у нерухомість України: що вибрати?

ноутбук на доларах

Український ринок нерухомості недооцінений світовими інвесторами, адже тут є перспективні проекти, торгові точки, офіси та склади.

Варто зауважити, що за минулий рік обсяг інвестицій у нерухомість для бізнесу у світі зріс на 5 відсотків і досяг максимального значення понад 700 млрд. доларів. Більшість коштів було інвестовано у нерухомість Лондона, Нью-Йорка, а також Парижа.

Що ж до ринку України, то у потенційних інвесторів виникає питання: який ринок краще обрати для власних інвестицій. Незважаючи на те що ринок української комерційної нерухомості не є найбільш затребуваним серед інвесторів, він не простоює задарма.

Підсумки минулого року говорять про збільшення попиту в орендарів, зниження цін для клієнтів, а також інші позитивні зміни на ринку. Це призведе до того, що у перспективі вартість квадратного метра зростатиме.

Окупність інвестицій

Кожен інвестор хоче знати, як швидко окупляться вкладення в нерухомість. Все залежить від регіону та типу нерухомості. Проте середній показник окупності становить від 7 до 10 років. Прибутковість деяких перспективних проектів може становити понад 12% на рік.

Для того, щоб точно знати тимчасовий проміжок окупності, необхідно вивчити ринок нерухомості, параметри об'єкта, а також конкретний регіон.

Київ – столиця житлової нерухомості

Крім вкладень грошей у комерційну нерухомість, популярність у інвесторів викликає житлові квартири та будинки. Ціни на житло у столиці залишаються високими та постійно зростають у ціні. Квадратний метр квартири в новобудові, що знаходиться в перспективному районі Києва, може сягати вартості 1 тис. доларів. Все залежить від району міста. Існують райони, де можна знайти квартири з ціною за квадратний метр до 15 тис. грн.

На ринку житлової нерухомості є кілька способів заробити гроші: купити квартиру для подальшої здачі в оренду або ж наступного продажу за завищеною ціною. Якщо здавати нерухомість в оренду, інвестиції окупляться лише через 8 років. Найкраще купувати квартири на етапі будівництва будинку. Таким чином можна значно заощадити гроші, а також вигідно продати нерухомість після здачі будинку в експлуатацію.

Нагадаємо, учасники Open Mind Conference оптимістично оцінюють інвестиційний потенціал ринку комерційної нерухомості в Україні.

За матеріалами