24-08-2012

Для європейської комерційної нерухомості настав період застою

The Cube, Берлін

Як повідомляється в організації RICS, у другому кварталі поточного року в Німеччині та Росії були зафіксовані найкращі показники у сфері комерційної нерухомості.

Фахівці відзначають стресовий ефект, який поширюється ближче до центральних ринків. Наприклад, Іспанія та Італія, Греція та Франція, а також низка інших країн показали явний регрес у цій сфері. Ось у Франції попит на нерухомість за цей період знизився на 25%.

Загальне становище над ринком інвестицій також наближається до активного регресу. Позитивний результат відмічено лише у шести країнах, коли на початку 2012 року їх було дев'ять. Очікуваний прибуток капіталу зріс лише в Німеччині, коли за перший квартал позитивно себе демонстрували чотири країни. Як зазначають фахівці з RICS, така ситуація пов'язана із погіршенням курсу на золото із Польщі.

Експерти повідомляють далеко не радісні новини наступного кварталу. За їхніми даними, показники можуть досягти ще поганішого рівня.

До речі, на відміну від європейських країн, Канада та США, а також Гонконг та Китай, незважаючи на масштабні фінансові проблеми та кризу, мають достатній стабільний прогрес на поточний час.

Джерело realty.obozrevatel.com.