30-10-2012

Що станеться з ринком нерухомості наступного 2013 року?

Київ

Що очікує у 2013 році ринок нерухомих об'єктів? Чи буде стабільність, чи зростуть ціни, чи знизяться, а може, з'являться нововведення? З прогнозами варто трохи почекати, адже багато чого стане зрозумілим лише після майбутніх виборів. Про це повідомив Сергій Костецький – експерт компанії під назвою SV Development.

На його переконання – на ринку нерухомих об'єктів у 2013 році ситуація загалом не зміниться. Цілком, ймовірно, що вона буде схожа на ситуацію 2012 року, якщо не трапиться валютних коливань.

Багато хто вважає, що зміни таки відбудуться як законодавчі, так і у сфері валютного ринку. За попередніми прогнозами, американський долар може досягти позначки 9, а це свідчить, що ціни на житлоплощу у доларовому еквіваленті знизяться. Щодо національної валюти, то в цьому еквіваленті змін може не відбутися.

Сергій Костецький також повідомив, що після проведення виборів 2012 року, у наступні періоди буде введено податок на нерухомі об'єкти. Зміни також можуть статися у БТІ та у сфері земельних ресурсів. Існує ймовірність застосування всього сказаного вище через рік, тому на ринку може запанувати стабільність. Якщо ж станеться посилення податків і все-таки буде введено в дію закон, що обмежує платежі, що здійснюються готівкою, на ринку це, безумовно, позначиться.

Щодо іпотечних ставок, то їх зниження навряд чи відбудеться. І в цілому, якщо багато прогнозів здійсняться, ринок буде практично паралізований. Експерти зазначили, що найнеприємніше, що може статися – це обмеження готівкових платежів та розрахунків.

За матеріалами realty.obozrevatel.com.