30-01-2013

Чи працюватиме девелопер України з орендарями за стандартами Європи?

бізнесмени

Суб'єкти українського ринку комерційних об'єктів завершили попередній рік вигідною, великою та солідною угодою щодо оренди приміщень під офіс. Представницькі особи Єврокомісії на території України взяли в оренду самостійну будівлю, що знаходиться на вул. Володимирська 101. Об'єкт становив за площею 4585 кв. м. У досконалій угоді інтереси членів Єврокомісії представляла компанія під назвою Colliers International, будучи у статусі міжнародного консультанта з нерухомих об'єктів комерційного типу.

Договір був незвичайний. Професіонали зазначають, що подібні транзакції і щодо складання умов договору та за площею – нечасте явище на вітчизняному ринку. Таким чином, договір довгострокової оренди на території України членами представництва названої Єврокомісії передбачає повноцінну реконструкцію цього офісного об'єкту з огляду на необхідні вимоги орендарів. До вимог входять: зміна інженерних та інших систем, вікон, старих ліфтів, а також оздоблення вхідних коридорів та загальних кімнат. Переговори щодо оренди були довгими, але завершилися вони досить успішно, завдяки безперечному професіоналізму та великому досвіду девелопера, а також завдяки його розумінню серйозності угоди.

За допомогою експертів із вищеназваної компанії під назвою Colliers International, на українському ринку за минулий рік було віддано в оренду близько 37 тисяч кв. м. найкращих приміщень під офіс, а це не мало не мало – 50% від валової суми договорів у даному сегменті.

Олександр Носаченко, будучи управлінцем Colliers International на території України зазначає, що 2012 рік був насичений різними угодами та перспективними проектами. Ця компанія стала прогресувати на міжнародному рівні і з дослідження The Lipsey company, зайняла другу позицію в списку найвідоміших компаній на ринку нерухомих об'єктів. Безперечно, названа компанія, як минулого року, так і цього року вважається беззаперечним лідером української комерційної нерухомості. Свою роль у цьому відіграли, звісно, ​​і партнери та клієнти. Colliers International увійшла до 2013 року з новими силами, і готова показати орендарям велику кількість якісних об'єктів, максимально наближених до стандартів Європи.

Підготував: Олександр Бєлов