29-01-2010

Активність інвесторів на ринку світової комерційної нерухомості зросла на 70%

інвестор

Активність інвесторів на світових ринках комерційної нерухомості зросла на 70%, повідомляється у дослідженні Королівського інституту сертифікованих оцінювачів (RICS).

Експерти відзначають падіння активності інвесторів лише в Америці. У всьому світі, особливо в Бразилії та Китаї, обсяги угод з комерційною нерухомістю зросли, йдеться у звіті.

"Попит на оренду комерційної нерухомості був найбільш помітний у країнах з економікою, що розвивається. Найбільше активність на ринку зросла в Латинській Америці, країнах Європи, що розвиваються, і в Азії", - наголошується в доповіді.

У ньому зазначається, що відновлення ринку комерційної нерухомості Великобританії очолив лондонський ринок офісів - там обсяг вакантних площ став знижуватися вперше за останні два роки. Проте в інших британських містах та на 90% світових ринків площі продовжували вивільнятися.

"Винятками стали Бразилія, Перу, Венесуела, Австрія, Гонконг і Гана, які продемонстрували поступове зниження кількості незайнятих площ", - зазначають аналітики.

Вони впевнені, що країни, що розвиваються, особливо стани Латинської Америки та Азії, стануть лідерами у відновленні ринку комерційної нерухомості в першому кварталі 2010 року.

Щодо США, Японії, Німеччини, Італії та ОАЕ експерти роблять песимістичний прогноз. "Ситуація значно змінюється на ринках країн, що саме розвиваються", - констатує головний економіст RICS Саймон Рубінсон.

У той же час, за даними RICS, компанії вважають за краще шукати інвесторів на розвинених ринках.

Джерело: www.ugmk.info.