30-03-2012

Інвестори йдуть з ринків торгової та офісної нерухомості Європи

інвестори

Сфери інтересу інвесторів на початку 2012 року змістилися. Порівняно з даними 2011 року частка інвесторів, які планують купувати житлові та індустріальні приміщення в 2012 році, суттєво зросла, а офіси та торгові приміщення стали з погляду інвесторів менш привабливими, повідомили у прес-службі CBRE.

«Офіси та торгові приміщення залишаються найпопулярнішими секторами для інвестицій у нерухомість у Європі, проте інтерес до цих секторів зменшився протягом року. Це може бути відображенням того чинника, що інвестори ставляться до цих секторів як найбільш уразливим у зв'язку з економічними перспективами, очевидними на низці європейських ринків. Настрої інвесторів щодо торгових приміщень повинні розглядатися в контексті загальних економічних тенденцій – обмеження споживчих витрат на тих ринках, де запроваджуються програми зі скорочення витрат», – прокоментував П.Деймсік, головний економіст компанії CBRE.

Довідка. У дослідженні, опублікованому CBRE у березні, взяли участь 340 провідних інвесторів. Таким чином, результати дослідження охоплюють велике коло інвесторів та демонструють спектр їхніх інтересів на глобальному ринку нерухомості, а також прогнозують інвестиційну активність на рік уперед.

За матеріалами сайту Building.ua