13-04-2012

Обсяг інвестицій у нерухомість за підсумками першого кварталу 2012 року

Світові інвестиції у нерухомість

Світові інвестиції в нерухомість за перші три місяці 2012 перевищили 75 мільярдів доларів.

Однак цей показник нижчий на 23%, ніж у І кварталі попереднього року. Як повідомляється в аналітичному дослідженні компанії Jones Lang LaSalle, високого обсягу інвестицій у 2011 році було досягнуто за рахунок великих угод з одиничними об'єктами, такими як продаж торгового центру Trafford Centre у Великобританії за $2,6 млрд. А на початку цього року такі угоди не укладалися. .

Зниження показника у І кварталі було також пов'язане зі складною економічною ситуацією, яка обмежує доступність позикового фінансування, особливо нових кредитів.

Втім, відзначають аналітики компанії, незважаючи на економічну невизначеність, що зберігається, ринок нерухомості залишається привабливим для інвестицій. Так, обсяг прямих інвестицій за 4-й квартал 2011 року склав $112 млрд, що є найвищим рівнем інвестиційної активності з II кварталу 2008 року.

Загальний обсяг інвестицій за 2011 рік становив $418 млрд, що є четвертим за величиною річним показником за історію досліджень.

Щодо прогнозу на 2012 рік, то він зберігається лише на рівні минулого року, тобто. близько $400 млрд. Очікується, що форсування інвестиційної активності на світових ринках забезпечуватиметься рядом портфельних угод, зазначають аналітики компанії.

"Комерційна нерухомість продовжує залучати інтерес інституційних інвесторів, переважно за рахунок виведення коштів з акцій, сировинних товарів та інших категорій активів. Ця тенденція збережеться, оскільки привабливість необоротних активів, зокрема нерухомості, підвищиться в умовах очікуваного зростання інфляції в усьому світі в середньостроковому періоді", - прокоментував директор відділу досліджень світових фінансових ринків та інвестицій Jones Lang LaSalle Девід Грін-Морган.

Ключові міста світу, такі як Лондон та Нью-Йорк, як і раніше, залучатимуть великі обсяги капіталу. Проте аналітики компанії прогнозують, що інвестори уважніше дивитимуться на зростаючий потенціал "другорядних ринків".

За матеріалами Newsru.com.