14-08-2012

Іноземні інвестори цікавляться комерційною нерухомістю в Україні

інвестор

Закордонні інвестори виявляють інтерес до нерухомості в Україні. Хоча інвестують переважно в об'єкти комерційної нерухомості, Повідомляють фахівці. Більше того, на український ринок вийшли відразу 35 держав. Серед них США, Великобританія, Німеччина, Італія, Туреччина, Польща, Кіпр, Румунія та Віргінські острови.

Генріх Людкевич, президент союзу ріелторів: "Останні роки реальні іноземні інвестори не поспішали інвестувати. Останній місяць є певні запити, якась тенденція до активності на ринку комерційної нерухомості принаймні такий активний моніторинг".

А от купувати житло в Україні іноземці не поспішають. Мовляв за дорого. Не по кишені та нашим громадянам. Вони охочіше інвестують у нерухомість за кордоном. Переважно у Європі. Тут вартість квадратного метра подешевшала через кризу. Упродовж останніх двох років попит на закордонне житло зріс в Україні приблизно на 30%, заявляють посередницькі компанії, які шукають квартири у європейських державах.

Великим попитом серед покупців мають будинки на узбережжі Іспанії, Болгарії, Кіпру, а також у ділових центрах Чехії та Німеччини.

За матеріалами ubr.ua.