30-05-2017

Бізнес – це просто

долари США

За словами бізнесмен, в голові малюється образ статного дядечка, з досить зарозумілими і хамуватими звичками. Але насправді це абсолютно рідкісне явище, і служить більше винятком, ніж правилом. Бізнесменом, а до того ж успішним бізнесменом може стати абсолютно кожен. І неважливо, скільки вам років, який у вас статус у суспільстві і яка сума на вашому рахунку, якщо такої взагалі є. Все це абсолютно не важливо, важливо мати бажання працювати на себе і для себе, а також бути готовим до того, що працювати доведеться старанно. Побудувати свій бізнес, як то кажуть, з нуля - можна, і навіть потрібно.

Наприклад, ви домогосподарка пенсійного віку, яка вміє щось творити своїми руками, яка має достатню кількість часу та сил, щоб стати успішною та затребуваною. І ось, така домогосподарка вирішує в'язати, шити чи вишивати на продаж. І якщо її роботи, тобто товар, потрібні, вона вже має свій ринок збуту, з якого має певний дохід.

Але, щоб розширити свій бізнес, потрібно збільшити кількість споживачів її товару. Тоді виникає потреба «накидати» хоча б простенький бізнес-план, який складатиметься з пунктів, які визначать кроки для досягнення успіху. Для чого це потрібно? Адже, що тут надприродного в'яжи собі на втіху і все, а покупець все одно, рано чи пізно знайдеться. Так ось, бізнес-план потрібен щоб не допустити того, що товар довго лежить, не знаходячи свого господаря. Адже на здійснення виготовлення цього товару було витрачено деяку кількість ресурсів. Наприклад, матеріал з якого був виготовлений товар, час, витрачений на його виготовлення та сили. А це, у свою чергу, нераціональне використання ресурсів, які можуть спричинити збитки. Так що, бізнес-план, дає можливість чітко визначити, що необхідно споживачеві, чим саме можна привернути до своєї продукції увагу, а також чим утримати клієнтів, які вже є, і яку кількість ресурсів ви можете виділити для здійснення збільшення асортименту. І дотримуючись цих пунктів впевнено йти до успіху, залучаючи все більшу кількість шанувальників вашого товару. Отже, стати успішним підприємцем не так вже й непосильно просто потрібно мати бажання працювати та віру у свої сили. І навіть бабуся вміла в'язка шкарпетки, може стати успішною бізнес-леді.

Автор: Олександр Бєлов